Premiär!

 
Och mitt i stiljten kommer Nora, som är syster till min vän Linde (ni Bergslagsbor fattar hur kul det är) under namnet Non Tiq ut med videon till Love Machine. Titta och njut. Och har ni inte tittat in Quiet än så är det på tiden, SÅ bra. Och videon är.... lite kladdig.
 
 

Ja det här var ju inte så underhållande

Det här bloggen ska ju - enligt rubriken - handla om mitt liv. Och det är inte så rafflande just nu. Jag går som i ett vakuum och väntar på fredag. Då får jag - för första gången sedan maj - flytta in bland mina egna grejer i min egna lägenhet. Så länge bor jag i en väns lägenhet - möblerad så när som på säng, som jag fått låna av en vän. Jag går i lånad vinterjacka och äter på lånat porslin. Men snart så. Då hoppas jag att blogginspon återvänder och att det blir roligare att kika in här. Så länge: ursäkta stiltjen.


Måndag

Vissa dagar är bättre än andra. Gårdagen dagen tillbringade jag med en vän som stannade över natten och en hel massa gott att äta efter en liten gemensam shoppingrunda på stan. Liiiite bättre dag än vanligt, med andra ord. Fint som snus.


Vad tycks?

Mysig innergård va? Jag och Anna var och tittade till min nya lägga idag. Ja, jag har ju inte fått nycklarna än, så vi ställde oss på ett cykelställ och kikade in. Och kollade in innergården. Anna och jag ger den tummen upp. Gör ni?


Jennys ungsrostade äpplen

 
Äpplen som redan är goda som de är kan bara bli godare när man piffar till dem lite. Kärna ur äpplena, dela dem på mitten. Tryck i en rejäl bit smör i hålen där kärnhuset varit och lägg lite extra på toppen. Strö över rikligt med kanel, lite riven kokos och hackad mandel. In i ugnen på 200 grader tills de är gyllenbruna. Ta gärna ut dem halvvägs igenom och skopa över lite extra av allt göttit på äpplena. Servera med hårt vispad grädde. Mumma!
 
 

Nu är det slut på veckan...

 
Efter en dag som blev lite mer innehållsrik än vad jag egentligen planerat, ville och orkade är det äntligen dags för helg. Det firas med lite AW med goda saker att förtära och slappande, vilket också blir temat för denna helg. Jag ska ladda upp mig inför nästa helg som blir flytthelg för undertecknad (och mina stackars föräldrar - jag börjar bli på tok för gammal för att luta mig på deras hjälp egentligen, gulliga dem). Men nu: trevlig helg, gott folk!
 

Wish

 
Jag älskar mina Wishbone-halsband, Jag har dem i både guld och silver så jag kan ha dem till typ allt. Och det har jag också. Jag får jättemycket komplimanger och frågor om dem. När jag shoppade här om dag hittade jag ett jättefint armband. "Wish", heter det. Det stod "Close your eyes it may just come true" på förpackningen. Tyckte det var så sött och att texten var så söt att jag var tvungen att köpa det. Jösses, vad mycket tur jag måste få nu alltså...
 
 

Vardagstapas

 
Jag fattar inte varför man (och med man menar jag undertecknad) tycker att restaurangbesök hör helgen till. Helgerna är ju speciella i sig. Vardagarna dock. Not so much. Så middag med ett glas vin och en dessert att dela på gör ju de där vardagarna så mycket mer speciella. Mer sånt i Jennys Örebroliv, det får bli planen. Jag hade en jättemysig kväll med "lillsyrran". Har jag tur får jag träffa henne en snabbis till innan hon åker hem igen. Och idag är det fredag! Ja jädrar i min lilla låda vad veckorna (och de där vardagarna) går fort, alltså.
 

Dinner date

 
Ikväll har jag en dinner date med en av människorna jag älskar allra mest på den här jorden. Hon är på blixtvisit i Öret och vi ska träffas för att mumsa på tapas och kanske rent av ta en glas vin. Hon fyller år snart också, "syrran". Så jag passar på att fira henne också när vi ändå är igång.
 
 

Onsdagsrapport och sovmorgon

 
Slutade jobbet en timme tidigare genom att ta ut min friskvårdstimme och bränna av några längder i bassängen. Shoppade lite precis innan stängningstid. Underbart lugnt och skönt. Hittade precis en sådan mössa jag letat efter och fyndande massor av fint (tishor och träningsshorts för 29 kronor stycket, till exempel). Åkte hem och lagade Renée Voltaires snabba quinoamix med vegetarisk gryta och bjöd mig själv på ungsbakade, ljuvliga äpplen som min syrra plockat åt mig i föräldrarnas trädgård. Avslutade kvällen med TV i soffan medan jag glufsade i mig min tvårätters middag. Bra onsdag, all in all. Nu kickar jag efter lite sovmorgon igång den här dagen, som består av utbildning i excel. Inte så jättekul kanske, men ack så efterlängtat och behövligt. Nu jädrar ska jag bli en fena på formler och celler!
 
 

Idag är ingen vanlig dag

 
...för idag är det FN-dagen! Då måste man ju mumsa FN-bakelse. Bakelsen har blivit en tradition och ett sätt att stödja FN:s humanitära arbete. Varje bakelse ger 5 kronor till Svenska FN-förbundets projekt Röj-en-mina som samlar in pengar till minröjning och stöd till offer för personminor. Snacka om att förena nytta med nöje!
 

Höst med extra allt

 
Gårdagens höstdag var verkligen som en riktig höstdag ska vara. Serverad med extra allt. Solsken som värmde ansiktet, krispigt fräsh luft, vackra höstlöv i massa färger toppat med en extra kvart över på luchen så att jag kunde supa in allt det där extra allt. Nu hoppas jag på en följetong av extra allt-väder. De varma ytterkläderna hänger fortfarande i Hufvudstadsgarderoben...
 
 

Tisdagsmingel

 
Jag har just landat i soffan efter ett litet mingel med jobbet. Jag börjar gilla det mer och mer, mitt nya jobb. Mingel på en helt vanlig tisdag är min melodi. Jag föråt mig på brie och beundrade de söta holländska karamellerna en gäst hade tagit med sig. Nu: serier i soffan och lite lantchips. Man måste unna sig ibland. Dubbelt upp. Tjipp!
 
 

Italienskt, familjen och duggregn

 
I lördags efter konserten begav sig hela den utökade familjen till en gård i småstaden för att dinera på italiensk buffé och kladdkaka. Det bjöds på skönsång, vinlotteri och kära återseenden. En mycket trevlig familjekväll där alla utom två från vårt Greklandsgäng var samlade. Sedan vandrade jag, pappa Carl och min ömma moder hem i duggregnet. Det var faktiskt mysigt. Två tummar upp!
 
 

Oh Happy Day!

Idag blev mina fina, underbara vänner äntligen föräldrar till en fin stooor flicka. Hurra, hurra, hurra! Åh, jag är så glad! Vill bege mig till Sörmland nu nu nu och bebisgosa. Grattis, kära vänner!


Kroumata

 
I helgen fick jag och min familj chansen att uppleva Kroumata. De hade konsert tillsammans med min mammas kör och hela den utökade familjen var där för att bevittna showen. Kroumata är en slagverkskvartett som vunnit internationellt erkännande som en av världens främsta slagverksensembler. Gruppen har funnits i mer än ett kvartssekel, och befinner sig i ständig utveckling. I deras kalender ryms allt ifrån internationella turnéer och framträdanden på världens främsta konsertscener till skol- och familjekonserter, samt framträdanden i TV. Kroumata är inte bara en etablerad och populär del av Musiksverige utan också en av landets viktigaste kulturambassadörer utomlands. De spelar på precis allting. Vi fick vittna spel på ballonger, snäckor, pinnar och bubbelplast, bland annat. Det var en mycket häftig upplevelse och det var kul att se hur roligt min ömma moder hade när hon fick uppträda med gruppen. Även pappa Carl gjorde ett litet gästspel som skådespelare. I alla fall, HÄR kan man läsa mer om Kroumata om andan skulle falla på.
 
 

Helgbestyr i retrospect

 
Jag blir alltid så imponerad av hur mycket man hinner på dryga dygnet. Mycket har helgen bjudit på, det får man säga. Och utan att bli tröttsam också. Men så ger min familj och mina vänner mer energi än de tar, också. Helgen avrundades hos favoritpojken och hans föräldrar. Det var lite grattis.i-efterskott-kalas. Både jag och favoritpojken har fyllt sedan vi sågs sist. Vilket var alldeles för länge sedan. Det blev fika, legobyggande (present), tågkörande (annan present), dans och show i nya lekrummet och en hel massa snack och mys. Åh, vad jag är glad att jag bor närmare hemorten nu alltså, Who would have thought? Livet, otippat ibland. Jag fick i alla fall också en present. Ett presentkort på inredning. Perfekt när min nya lägenhet är bara veckor bort. Hurra!
 
 

Et voilá!


Just nu

...håller jag på att få ny hårfärg. Min frisör säger att jag ska lita på henne och att det kommer bli skitsnyggt. Fortsättning följer...


Helgbestyr

 
Helg. Jag sov lääääänge. Har haft många smärtdagar den gångna veckan och behövde verkligen vila. Sedan helgfrukost. Idag hoppar jag in i syrrans svågers bil för en fullspäckad helg i min bergslagska hemort. Konsert, italiensk afton, ny frisyr och massa dejter står på schemat. Men först ett besök hos min fina mommo. Trevlig helg, gott folk!
 
 
 

En grå torsdag och en pannkaksälskande nörd

 
Vad gör man en grå, regning, vanlig tordag? Jo, man bjuder sig själv på pannkakor med bär och grädde till nya avsnitten av True Blood! Laktos- och glutenfria såklart. Ja, pannkakor alltså. Fast det fattade ni ju. Och True Blood, hörrni. Gud vad det har spårat! Tacka vet jag böckerna. Men jag kommer titta ändå, såklart. Måste ju se vad de där sangvinisterna och väsenhatarna kommer att hitta på. Ja, ni hör ju. Pannkaksälskare OCH True Blood-nörd. Jag är ju snudd på perfekt. Host, host. Trevligt veckoslut på er, gott folk!
 
 

Lill-Annas

 
I går tog jag, vännen och hennes bebis oss en fika efter jobbet. Eller utbildning, som jag är på under två dagar. Roligt, lärorikt och omväxlande. Jag har tidigare kollat in Lill.Annas men aldrig varit där. Jag är i stort väldigt dålig på caféer och konditorier i Örebro. Tips mottages gärna. Speciellt ställen som serverar gluten- och laktosfritt. I alla fall. Jag kan rekommendera Lill-Annas, Mysig lokal (displayen av sortimentet och menyerna för tankarna till Paris, då kan man inte annat än gilla det), trevlig personal, helt ok priser och mycket att välja bland.
 
Lill-Annas, Vasagatan 13, Örebro, 019-12 95 85
 

Frukost för två

Det var länge sedan jag hade en nattgäst. Men när vännen hade ett ärende sent igår sov hon över hos mig, vilket betydde frukostsällskap. Mysigt!


Flicka

 
I år den 11 oktober var det - efter en resolution i Generalförsamlingen i december förra året - den allra första International Day of the Girl Child. Och med det höjde man rösterna för att stoppa barnäktenskap. Svenska FN-förbundet har startat kampanjen Flicka. Diskriminering av flickor drabbar inte bara individer utan skadar hela samhället. När flickor får tillgång till information och utbildning påverkas hela samhället i en positiv riktning. Att satsa på flickor är ett av de bästa sätten att bekämpa fattigdom och skapa utveckling. Svenska FN-förbundet vill därför med kampanjen Flicka belysa och öka kunskapen om flickors utsatta situation i världen och samla in pengar till utvalda FN-projekt som stärker flickors rättigheter och möjligheter. FN-förbundet har i och med kampanjen också tagit tag i barnäktenskapsproblematiken. Varje dag gifts 20 000 minderåriga tjejer bort. Många är inte ens femton år gamla när de berövas sin barndom. Det bästa sättet att förebygga barnäktenskap är att ge flickor utbildning. Svenska FN-förbundet stödjer FN:s befolkningsfond UNFPA: s särskilda arbete mot barnäktenskap i Etiopien och Kongo som hör till de länder som har högst andel barnäktenskap. Genom att sma:a ordet FLICKA till 72 909 ger du 50 kr till kampanjen. HÄR kan du läsa mer om Flicka.
 
 

Höst

 
För att ha hatat den dåliga svenska sommarens så mycket måste jag säga att jag gillar hösten desto mer. Who would have thought? Jag vet inte om jag gillar mörkret, men med stövlar och regnjacka går det ju ganska bra. Och färgerna är fina. Kanske är det också så att jag nu har nytt jobb och fin lägenhet på G, medan jag i somras var arbetslös och utan tydliga framtidsplaner. Lustigt det där, hur allt påverkar en. Hösten är rätt fin i år, i alla fall. Hösten i Öret.
 

Extended family reunion

 
Ja jag har ju en extrafamilj. Har bloggat om det många gånger innan. Mina "syskon". Som bodde bara meter från mig när jag växte upp och som jag lekte med som om de var mina syskon. Vi har växt upp ihop. Igår kom mina tre "systrar" och extramamma samt lilla baby Ella på besök. Jag bjöd på söndagsfika och de på roliga historier, tillbakablickar och såklart bebisgos. I dag åker de alla tillbaka till sina städer. En av dem till andra sidan Atlanten. Härligt att ses men ledsamt att skiljas åt. Fast som tur är finns ju skype, viber och facebook. Tack gode Buddha för it-generationen.
 
 

Angelica

 
I fredags fick jag äntligen fotona från fotograferingen vi hade i somras. Och när jag säger vi så menar jag Angelica och jag. Hon är då duktig. Både på att fota, redigera och att se. Att se vad som är fint. Jag tycker själv att bilderna är fina. Den sista bilden speciellt. Det händer inte ofta. Om ni funderar på att fota er eller era barn kan jag verkligen rekommendera henne.
 
 

Helgfavorit i repris

 
Precis som jag sa förra helgen återvände jag till Naturens Hus, denna gång för att spisa också. Med Angelica. Hon år gulasch och jag åt glutenfri skagenmacka. Och en pistagemakron. Fina grejer. Tyvärr börjar det bli lite för kallt för mina höstjackor (och alla varmare kläder hänger i min garderob i Stockholm fortfarande, flytt vid månadsskiftet) så vi bestämde för att återända en dag när vi var bättre klädda för tillfället. Då blir det mer promenerande där ute. Det är ju så fint. Nu ska jag förbereda för dagens aktivitet: tvätt och sedan fika med fem av mina favorittjejer! Tjipp!
 

Tjejmiddag

 
I går hade jag turen att få rå om Angelica hela dagen. Jag släpade runt henne i Öret så länge att hon fick ont i fötterna (förlåt, tjejen) för att sedan bjuda på middag. Rostade rotfrukter och annat gott, Cappello di Prete och Sofias mammas äppelkaka, bland annat. Och en stor skopa snack. Finfint!
 
 

Lägesrapport

Tidigare: Shoppade lite efter jobbet. Städade läggan. Gjorde desserten till morgondagens tjejmiddag. Nu: thaimat och fotboll i soffan. Sen: läsa bloggar, kolla serier, slappa. Friday I'm in love, för att dra till med en klyscha.

 


TGIF

Fredag! Helgen betyder trevliga besök av människor jag tycker om. Och förhoppningsvis massor med god mat och dryck. Ha en trevlig fredag, gott folk!


Lite tungt

 

Glömde bort att man kan bli lite dålig efter behandling. Att man måste dricka extra mycket vatten. Gick på AW med de nya kollegorna. Dumt. Även om jag gick hem tidigt och vilade var monsterhuvudvärken ett faktum. Och den satt kvar när jag vaknade i morse. Har tagit min sedvanliga smärtstillande cocktail och hoppas på det bästa. Men nu kör vi!


Friskvård, del II

Ja, och på min nya arbetsplats har vi även tillgång till diverse hälsorelaterad personal, så som psykolog, barnmorska, sjuksköterska och sjukgymnast. Den sistnämnde träffade jag i dag. Och fick behandling. Gratis. På arbetstid. Han undersökte mig grundligt, gav TNS, masserade och justerade kotorna. Om en vecka ska vi ses igen. Då ska han efter behandlingen följa med till mitt kontor för att se till att jag sitter och står rätt när jag arbetar. Sedan ska vi ta en vända i gymmet också för att se till att jag tränar rätt. Ja ni hör ju. Hurra, jippi och hallejulja för svenska arbetsplatser. Fortsätter det så här kommer jag ju aldig arbeta för en utländsk arbetsgivare igen. Kanske är jag fri smärtplåsterna lagom till jul. Hurra igen.
 
 

"Ätardag"

 
Tisdag, Min "syster" är på besök från LA med sin lilla tre månader gamla dotter. Lycka. Man vet ju inte när man får se henne igen. När hon har tänder och går, antagligen. En massa prata i kapp-prat. Och bebisgos. Och jättegod middag lagad av mina extraföräldrar. När jag ursäktade mig för frossandet (jag tog tre gånger) sa de att jag skulle lyda mitt eget råd. Tydligen har jag genom en av mina "systrar" etablerat "ätardagar" i familjen. Man får unna sig ibland, liksom. Och då får man ju igång ämnesomsättningen också. Just nu ligger det mycket medelhavspaj, kallrökt lax och frukt med lemoncurd, kesella och vit choklad i min mage. Gött. Och även om jag glömt det måste jag ju lyda mitt egna råd. Ätardag. Det mår själen nog bra av. Mums.
 
 

En stor dos gos

 
En stor dos gos med killen ovan och hans föräldrar samt en mycket god middag och ni har min måndagskväll. Kunde inte bli bättre! Ikväll får jag gosa med en bebis som har kommit till Öret hela vägen från Amerikatt. Första mötet. Ska bli hur mysigt som helst. En dos gos till, med andra ord!
 
 

Den gångna helgen

 
...inleddes med AW på stan med en kollega. En reflektion: två glas champagne och en rejäl skopa nötter är billigare i Öret än ett enda glas skumpa på en AW i Hufvudstaden.
 
 
...bjöd på rikligt med sol. Som i sin tur breddade mitt leende markant.
 
 
...blev jag bjuden på lunch av några vänner som har tagit över ett café i staden. En sallad med den godaste fetaosten jag någonsin ätit, tror jag. Smälte i munnen.
 
 
 
...begav jag äntligen mig till sportbutiken för att  köpa nya skor, där jag fick hjälp av en jättegullig tjej. Jag sprang på band, mättes, hoppade och stutsade. Valet föll till sist på Asics Surveyor. Jag älskar Asics.
 
 
...åkte jag ut till IKEA för att handla lite ditt och lite datt. Jag kom dock undan med saker för runt hunkan (!). Har nog aldrig hänt innan. Jag slängde med en blomma och en liten kompis till mitt nya kontor, också.
 
 
...tillbringade jag mycket tid i köket. Massor med god höstmat och rostad müsli blev det, bland annat. Ja, det var en ganska lugn helg. Perfekt när man just landat i en stad. Men nästa helg trappar jag nog upp tempot lite, tror jag. Och nu är det ny vecka med massa roligt på G. Trevlig måndag, gott folk!
 
 

Naturens Hus

 
Ett av mina mål med min nya hemstad var ju Naturens Hus. Jag hade aldrig varit där innan, men hört och sett mycket om det bland vänner, bloggar och på sociala medier. Och det gjorde mig inte besviken! Gud så vackert det var! Jag gick längs med Svartån genom Stadsparken och Wadköping och så vidare ut. Är ni i Örebro får ni inte missa detta! Nästa gång får det bli en fika eller lunch också. För hit kommer jag verkligen tillbaka.
 
 

Sunny sunday

 
Jag har precis avslutat en underbar, två timmars promenad i mina nya pjucks. Med solen i ansiktet och en ganska ljummen vind i håret. Den här söndagen får två tummar upp av mig. Nu: ett litet styrkepass. Tjipp så länge!
 

Solterapi

 

 

Åh vad lycklig jag blir av sol! För övrigt gillar jag kortet jag tog för att illustrera detta. Jag stod och poserade framför min iPhone vid busshållplatsen och två killar i en bil tutade och skrattade åt mig. De är dem jag tittar på. Jag bjur på'n, som vi säger i Bergslagen. Med solen i ansiktet är jag lika lycklig ändå! 


Filmnet

 
Jag har ju, som jag tidigare nämnt, ingen TV (förutom nu i mitt ad hoc-boende). Jag har dessutom en minidator utan möjlighet att titta på DVD:er i. Filmnet är något nytt som är perfekt för någon som mig. Jag har ju bloggat tidigare om hyrfilmssiterna som låter en hyra filmer online. Filmnet har både filmer och serier (de allra senaste avsnitten av mina två favoriter True Blood och Game of Thrones, bland annat. Och nya Newsroom som jag vill se). Man betalar en fast månadskostnad och så kan man titta hur mycket man vill. Det är C more (gamla kanal +) som står bakom, som precis som TV4 är en del av Bonnierkoncernen. Jag vann en månad gratis och kommer verkligen att utnyttja detta. Just nu kan man få tre månader för 49 kr /månad. Dessutom har de ingen bindningstid. Jag tycker detta verkar toppen! Så toppen att detta verkar som ett reklaminlägg, men det är det inte, gott folk. Sådant håller inte jag på med. Men tips, tips: Filmnet.
 
 

God morgon lördag

 
Jag vaknade av ett grattis-på-namnsdagen-sms från mamma och pappa, solen lyser och jag har en härlig oplanerad dag framför mig. Jädrar i min lilla låda vad helgen känns bättre när jag jobbar igen. Ha en underbar lördag, gott folk.
 
 

Friskvård

 
På min nya arbetsplats satsar de verkligen på de anställdas välbefinnande. Vi får gratis gymkort som inkluderar en massa roliga pass, vi får simma gratis en dag i veckan och vi har en timmas friskvårdstimme. Jag slog till på stort och kombinerade både friskvårdtimme och simtillfälle på en och samma gång med att riva av en kilometer i bassängen igår. Mjukstart. Nästa gång ökar vi på distanserna. Jag pratade med Anna om mina krämpor här om dagen (hon är ju arbetsterapeut) och vi kom fram till att simning och core var det bästa för min kropp. Jag tänker mig yoga och stryketräning också sedan, och att fokusera på "coreområdet" i dessa träningsformer. Sedan kanske annan träning som inte just fokuserar på krämporna, som löpning. I alla fall, hurra för arbetsplatser med hälsofokus!
 

För barnen

 
Jag har tänkt köpa armbandet så länge, men det har bara inte blivit av. Jag är ju en före detta student i mänskliga rättigheter och barns rättigheter är naturligtvis extra viktigt för mig. I måndags var det ju internationella barndagen (den firas på lite olika datum i olika länder men i Sverige är det första måndagen i oktober) så denna veckan passade perfekt tyckte jag. Den dagen hör ju samman med FN:s konvention om barnens rättigheter från den 20 november 1989. Artiklarna i den konventionen finns representerade på armbandet i form av pärlor i olika färger. Jag är sedan innan världförälder i UNICEF (bli det HÄR du med!) och detta är nästan galet - men medan jag skrev detta inlägg ringde de från Rädda Barnen och tackade för gåvor jag gett innan och om jag nu ville bli medlem. Jag slog till! Tillsammans kan vi göra skillnad! Just nu har barnen i Syrien det väldigt svårt, och Rädda Barnen kommer så fort de får tillträde till landet att försöka hjälpa så många barn som möjligt. HÄR kan du läsa mer om det samt donera eller bli medlem.
 
 

Sköna söndag på en tisdag

 
I går hade jag en liten bloggträff med Anna och Sue-Ellen. Jag bjöd på myntate, fruksallad och mörk choklad (sköna söndagskonceptet funkar även på tisdagar) och de bjöd på utmärkt sällskap. Hoppas vi ses snart igen! Jag har dessutom sagt att jag kan hoppa in och vara hundvakt då och då. Jag har börjat fundera på hund lite själv, så det kan ju vara lite kul. Jag gillar ju dessutom att vara hundvakt. I alla fall. Jättretrevlig eftermiddag och kväll. HÄR läser ni Annas blogg med massor av fina bilder och massor av söta frallan Sue-Ellen.
 

Spagetti och köttfärssås - fast utan

 
Jag äter ju som bekant inte kött. På senaste tiden har jag också försökt undvika gluten/vete för att se om min lilla mage mår bättre av det. Igår åt två av mina kollegor spagetti och köttfärssås, och jag blev direkt sugen på att köra en Jennyversion. Och det blev det. Quornfärssås med vitkål som jag sakta stekte mjuk i massa smör och olja och sedan förvällde med lite vatten. Och jädrar i min lilla låda vad gott det var! Och nyttigt. Och mycket billigare än glutenfri pasta. Detta kommer jag med all säkerhet att laga igen!
 
 

Dagens tips: palsternackspuré

 
I fredags hade vi familjemiddag. Då bjöd pappa Carl på något mycket gott: palsternackspuré. Det rådde konsensus runt bordet om att detta var en riktig hit. Pappa mixade den slät och serverade den istället för sås. Min version serverades till söndagsmiddagen och stompades till mos istället. Det var lika gott det. Eller, inget är ju lika gott som pappas mat. Men gott, det var det. Gör såhär: koka ca fyra palsternackor tillsammans med en gul lök. Mixa/stompa/vispa till puré/mos. Blanda i en burk crème fraîche, salta och peppra. Klart! Gott, enkelt och billigt.
 
 

Sköna söndag

 
I går hade min vän ett koncept hemma hos sig i småstaden: "sköna söndag". Hon samlade sina vänner, bokade in en tjej som gjorde behandlingar och bjöd på god mat. Jag tänkte att det var ju ett bra koncept, att lyxa till det på veckans sista dag. Så jag körde min egna sköna söndag i Öret. Min inkluderade spikmatteliggande, lankesiskt myntate, fruktsallad, mörk choklad och en massa TV. Har ju ingen själv (självvalt dock) så jag passar på att se en massa polis- och brottslösarserier medan jag kan. Sköna söndag ska nog bli ett koncept hos mig också. Nästa gång bjuder jag in några till, tror jag.
 
 

RSS 2.0