TassimoJag har länge suktat efter en kaffemaskin men aldrig tagit tag i det. Efter som jag är Buzzador gick det emellertid av bara farten när jag erbjöds testa Tassimo T20. Jag fick köpa maskinen till ett väldigt attraktivt reducerat pris och fick massor med kaffe och choklad att testa. Nu får vi se om Tassimo lever upp till kaffeorgasmförväntningarna.


Det går lika bra med selleri...eller plast. De andra midsommarfirarna hade lite roligt åt vår champagnekyl. Vi tyckte att det som funkar, det funkar. Det går lika bra med plastvispskål, så att säga. Och plastglas. Jepp.


Körsbär/Bigaråer

Jag kan äta hur många som helst. Hur många som helst.

Och det gjorde jag nyss. Oj. Och aj.


Midsommar

Vid det här laget är väl alla trötta på midsommarbilder fulla med blommor, sill och sommar. Eller på frågan "vad gjorde du i midsommar?". Trots detta visar jag här några små glimtar av min. Som firades i Löderup utanför Ystad med fyrtiotvå andra - till största delen skånska - midsommarfirare. Nästan alla sov över i huset och festen var av klassiskt svenskt slag. Lekar, sill, snapsar och allt därtill. Det var Skånemidsommar, det.


Lantstället

Jag hann med att titta in en snabbis på lantstället i Halland på vägen hem från Skåne. Där bjöds det på sillalunch, farbror- och fastermys, kaffe och ett besök vid det vackra kvarnfallet. Det var på tok för mycket och för kallt vatten, men det var som vanligt vackert färgat av den mosse det kommer ifrån. Jag skyndade efter maten mig dit för att blöta fötterna lite och för att njuta av vyerna. Halland är vackert, det med. I helgen prövar jag Öland igen, också. Var ett tag sen sist.


Ystad

Första delen av min skånska långweekend tillbringades på vännens lantställe på sydskånska landsbyggden utanför Ystad. Där firades även midsommar (mer om det senare). Skåne är så obeskrivligt vackert, och jag och Carro tog på mornarna promenader för att förutom att rasta hunden och plocka midsommarblomster supa in underbara vyer, dofter och intryck. Skåne fattas mig, det gör det verkligen.


Bästa vattnet!

img_7099 (MMS)

Bästa vattnet!


Frukost på Mormors Bageri i Malmö

img_6113 (MMS)

Frukost på Mormors Bageri i Malmö


Minne från gårkvällen...

img_5946 (MMS)

Minne från gårkvällen...


God morgon Skåne!

img_7666 (MMS)

God morgon Skåne!


Jag har rest till Skåne!

img_8099 (MMS)

Jag har rest till Skåne!


The weddingBästa bröllopet ägde rum ute på landet norr om Hufvudstaden med sisådär sexio gäster. Vigseln, som var på engelska och som även upplevdes från Amerikat via Skype genomfördes i strålande sol i trädgården. Vädergudarna, som både dagen innan och dagen efter samt på förmiddagen gav oss kyla, regn och gråa moln bestämde sig för att visa lite mercy och vara på vår sida. Bruden var vacker som en svensk sommaräng och brudgummen stilig som få. Inte ett öga torrt. Jag satt brevid Joe och Joe och har sällan haft roligare och intressantare bordskavaljéer. Det dansades in på småtimmarna, av alla generationer, både till gamla godingar och Pitbulls och Ne-Yo:s senaste dänga. Top notch.


För EXAKT ett år sedan...hade jag befunnit mig i Svedala endast ett par dagar. Jag var nyanländ i mitt gamla hemlandskap Skåne från det som nu hade blivit min förra hemort; Paris. Jag och Carro köpte Skånetrafikens biljett "Øresund rundt". Vi började med tåg till Helsingborg och båt till Helsingör där vi tittade på Hamlets hem Kronborg slott. Lunch i Helsingör och sedan ett litet danskt tåg till Louisiana där vi fick se utställningen "Warhol after Munch", där den förstnämnda konstnären tolkar den sistnämnda. Sedan hade vi den grymma turen att gå på ett öppningsmingel, MED konstnären närvarande. Det var franska Sophie Calle som ställde ut. Hon fick ett grymt, själviskt brev från sin älskare där hon blev dumpad. Hon lät 107 kvinnor tolka detta i sin utställning. Allt från kriminologer, psykologer och domare till operasångare, skådespelare och en papegoja (!). Det var en fantastisk resa med en fantastisk vän.  Trevlig lillördag, gott folk!


Pensionat Granparken

I helgen inkvarterade vi oss på Pensionat Granparken i Norrtälje. Sedan 1886 har Pensionatet erbjudit boende och måltider till allehanda gäster. Från de som sökte sig till Norrtälje för kurer och hälsobad av olika slag under förra seklets början, till semesterfirare, bröllopspar, festmiddagar och nu i modern tid även konferensgäster. Och bröllopsgäster som vi. Ett mysigt, personligt pensionat med rum i olika teman. Pensionat Granparken har 17 rum med 35 bäddar. Jag behöver knappast säga vilket tema vårt rum hade. Syrran och svågern fick ett mer viktorianskt rum, com också lite otippat bjöd på en fin bilderbok som Sri Lanka, passande nog. Med egen altan och all patina kan jag verkligen rekommendera stället, som även ligger nära havet och bland tyska granar planterade för hälsofrämjande orsaker på 1800-talet. Bara en sådan sak. 


Pensionat Granparken, Gjuterivägen 10, 761 40 Norrtälje. 0176-10354,
www.pensionatgranparken.se

Alltså.

Om man har väntat på att få gå och lägga sig sedan innan åtta. Är man tant då?

Kanske. Eller så hade man väldigt kul på bröllopet i helgen. Fast lite tant är man nog ändå.

God natt.


Glass-jordgubbs-nutella-vardagslyx!

img_4761 (MMS)

Glass-jordgubbs-nutella-vardagslyx!


Happily ever afterLördagen var bland de bästa lördagarna i mitt liv. Dagen innehöll det bästa bröllopet jag någonsin närvarat på, massa kärlek, engelskspråkig ceremoni, god mat och dryck, två Joes, familjens bästa vänner och en HEL massa dans. Vaderna värker än idag.


Pitstop på väg till bröllop!

img_0761 (MMS)

Pitstop på väg till bröllop!


Biff á la LindströmMan kan lita på Larssons. Jag har alltid velat prova biff á la Lindström, men har av förklarligta skäl aldrig kunnat. Larssons kirrar dock biffen. Bokstavligt talat. En vegetarisk version låg i går kväll på min tallrik. Samt en himmelsk förrätt och underbara svenska jordgubbar till dessert. Mys med familjen ingår som vanligt. Fina fru Larsson groomade dessutom mig lite inför bröllopet idag. Och så är de ju bara så underbara, sådär i största allmänhet. I ♥ the Larssons!


Fredagslyx på jobbet!

img_5659 (MMS)

Fredagslyx på jobbet!


TGIF!Jag är trött hela tiden, fast jag går och lägger mig svintidigt och tar en powernap efter jobbet. Fast jag idrottar och äter bra. Jag är sur som en citron fast jag inte har pms, blodsockerfall eller sömnbrist. Gud, vad jag behöver helg. Har varit lite mycket på sistonde. Så nu firar jag helg hos Larssons, för att sedan under helgen se en av mina "systrar" giftas bort till en stilig amerikan. Precis vad jag behöver. Och nästa vecka hoppas vi på bättre humör och pigghet. Jajjamen, tack gode Gud att det är fredag. Trevligt veckoslut, alla!


Open ArtNär jag var i Öret i helgen passade jag på att kika på några av bidragen i Open Art. Open Art är en utomhusutställning som förändrar stadsbilden och kör nu för tredje året. Utställningen kan upplevas från den 1§1 juni till den 11 september. Kika, vetja! HÄR kan du läsa mer. NU: jobb. Tjipp!


The King's speech och jordgubbarGårdagskvällen bjöd på en film om en brittisk kung och svenska jordgubbar med turkisk yogurt och fransk honung. Annars då? Jag har den HÄR låten på repeat, peppar för bröllop i helgen, gläds åt Lisas lilla knyte som äntligen ärat jorden med sin närvaro och ska snart gå och jobba. Jepp, det var det hele.


Morgonpromenad!

img_2142 (MMS)

Morgonpromenad!


Student 2011

Helgen som gick bjöd även på bekantskapskretsens sista student. I alla fall på mycket länge. Jag har några barnvaktsbarn (otroligt nog har två av dem redan tagit studenten, jag känner mig gammal) men annars är vi nu studenterade och klara. Student 2011 bjöd på många kära återseenden och kramar, god mat och dryck, en otroligt vacker studentska och "examenstårta". Examenstårta är en rulltårtstårta studentskan har fått varje skolavslutning sedan hon avklarade första klass. Halva chokladkräm, halva jordgubbsylt. Underbart! Och förresten, herregud vilken grej studenten har blivit! När vi gick ut hade vi en studentkommitté (som jag givetvis var med i) som ordnande med mössor, bal och relaterat. Nu finns det företag som ordnar flakåkning, skivor och säljer "studenttillbehör". Allt från de fiffiga mössskydden till de inte lika fiffiga visselpiporna. Och studenttröjor, trosor, mössor, väskor och pins däremellan. Ja, jösses.


För EXAKT ett år sedan...hade familjen som hade hängt med mig i Parran i några dagar (ni vet för det HÄR) precis lämnat mig. Och jag skulle flytta och bli granne med UNESCO. Fy fasen, vad jag mådde bra. Parran, du fattas mig.


Den här helgen...åt jag årets första svenska gubbar....lagade jag födelsedagsmiddag till Oskar som fyllde 34. Av Kristin fick han en fjärdedels badtunna....drack jag drinkar på en extremt regning uteservering med ett gäng karlar. Och Kristin....träffade jag en tjej med det längsta (naturliga) hår jag någonsin sett....firade vi Oskar med blåa drinkar på en sportbar för att sedan gå hem i den regniga Örebronatten....införskaffade jag tre kjolar på sommarrean för det sammanlagda mycket överkomliga priset 120 riksdaler....tog jag en mycket trevlig söndagspromenad i Stadsparken efter en lika trevlig söndagsmiddag på lokal. Bland annat. Vad gjorde ni?


Helglyx!

img_7816 (MMS)

Helglyx!


Morgonen-efter-promenad med vännerna!

img_4512 (MMS)

Morgonen-efter-promenad med vännerna!


Sista studenten i bekantskapskretsen

img_5567 (MMS)

Sista studenten i bekantskapskretsen


"Skabetti och schöschäsås"

Jag har älskat Spagetti Bolognese hela livet. Eller spagetti och köttfärssås, som det hette när man var yngre. Eller skabetti och schöschäsås, som vi kallade det när det begav sig. I går serverade jag rätten ännu en gång. Numer är det dock quornfärs istället för köttfärs i såsen. Och jag äter gärna grönt till. Denna gång i form av broccoli med en dressing jag hittade hos allas vår Jamie Oliver.

Nu är det som bekant fredag igen. Det betyder för undertecknad firade av sista studenten i bekantskapkretsen, lilla underbara Karin. Och så helgäventyr i Öret. Trevligt veckoslut, alla!


Lokalpatriot

Om man bor i Stockholm, Göteborg och Malmö kanske det inte en en sådan stor grej att någon produkt på den svenska marknaden kommer därifrån. Kanske inte Trollhättan heller. Man är van. Men, sist jag var i Hufvudstaden och som vanligt trampade in på Stockhome för att kika på allt fiffigt blev jag överraskad. Och stolt. Min lilla hemort, på typ 22 000 invånare, har lyckats producera något fiffigt. Fiffigt nog att frontas precis vid ingången till en affär som säljer fiffiga saker. Stolt var ordet.


Bloglovin, igenHörrni, ni är betydligt fler som läser min blogg än som följer mig via Bloglovin. Det är mycket smidigare att läsa och kommentera bloggar via Bloglovin, man har ju allt på samma ställe och behöver inte hålla koll på när bloggar uppdateras. Gört, vetja! HÄR eller genom att klicka på bilden.


Sjätte juniDet blev lite firande ändå. Då jag och Helena ändå var på stan och tittade på ännu en lägenhet till den blivande familjen passade vi på att kika på firandet i Oscarsparken. Vi stannade dock inte så länge, det var inte riktigt min kopp te. Nu kickar jag igång denna vecka som vanligt - med kaffe och ekot!


NationaldagJa, nu kanske man borde fira när man är ledig och allt? Vet liksom inte bara hur. Jag gjorde i alla fall några cupcakes med alldeles för lös frosting och överblivna muffins från baby showern. Tror jag bjussar kollegorna imorrn. Blir som en liten mjukstart på veckan. Det och det faktum att arbetsveckan bara är fyra dagar lång, då. Trevlig första vecka i juni, gott folk!


TårtanMånga tycker att baby showers i allmänhet och blöjtårtor i synnerhet här kliché, amerikanskt och inte något i svennar borde ägna oss åt. Jag säger screw that! Anledningen till att jag gillar det är för att jag själv gått på baby showers i Amerikat hos mina släktningar och jag tycker det är en jättebra idé. Förstföderskor får en massa tips av kvinnor som redan fött (och är ens vän och inte en massa "tyckare" på gatan eller jobbet), man har en trevlig stund med gott att äta och man får sådana saker man behöver när barnet kommer. Istället för att få sjuttioelva bodys i samma storlek när barnet väl har kommit. Sen är det ju roligt också! Blöjtårtan är inte bara rolig, utan även väldigt användbar. Vi proppade den med sådana saker som man behöver men kanske inte får i present. Sådant som är lite tråkigt att köpa själv. Et voilá! Lite pilligt var det ju. Blöjor för nyfödda är ju så extremt små. Men jag är nöjd med mitt mästerverk och det tror jag att förstföderskan var också. Jag struntar i vad folk säger. Jag kommer att arrangera baby showers till alla mina framtida gravida vänner. Om de vill det själva, vill säga. Så det så.


I get by with a little help from my friends

De råder, guidar, stöttar, peppar, piffar, kramar, bjuder, betalar, lyssnar, litar, skjutsar och älskar. Och sminkar. Jag skulle dö utan dem. Mina vänner.


SommarlördagUnderbart ljummet väder efter en stekhet dag. Nya och gamla bekantskaper. Massor med god mat och dryck. Slappande på gräsmattan. Vidare ut i Örebronatten. Sällan har en lördag smakat så gott! Grattis Kristin!


Chill & grillUrsäkta rubriken. Men den var så passande. För det var precis vad vi gjorde under gårdagen. Drack rosé i en brassestol i trädgården, pratade gamla minnen, käkade god grillmat och min paraddessert vit chokladmousse. Hur trevligt som helst. Idag bär det av till Öret för fest hos fina Kristin. Tre vänner från Hufvudstaden har infunnit sig och löften om vänner från förr har under dagen kommit in. Kan bli hur kul som helst. Jag ska - vädret till ära - sätta på mig en alldeles för kort klänning och skor med alldeles för höga klackar och dansa tills svetten rinner. Så får det bli. Tjipp!


Sommarfrukost!

img_2582 (MMS)

Sommarfrukost!


Ledig kväll

Och efter baby showern i går bar det av till familjen Larsson med gäster. Där bjöds vi på kvällsfika i deras fantastiska trädgård, och när min favoritpojke låg i bädden lite tapas och vin inomhus. Jag är faktiskt där igen as we speak på grillparty. Detta är nämligen ett tidsinställt inlägg. Så kan det gå när livet är lite fullspäckat. Trevlig helg alla! Tjipp.


Baby Shower

Ja. Baby Showern, ja. Vi bjöd på halloncupcakes med den för tillfället passande toppingen hallonnappar, små mini-cupcakes med choklad och färska hallon, egg sallad- och cucumber sandwiches och andra läckerheter. Helena fick en liten body med tépartytryck så vi kan göra en favorit i repris bäbisen väljer att ploppa ut (man måste ju ha rätt outfit), en blöjtårta med diverse krämer, oljor, nappar, nappflaska, filt, kläder, zinkpasta och annat nödvändigt samt en liten folder med en massa olika namn om bäbisen inte ser ut som det de tänkt döpa den till när den kommer ut. Vi drack kaffe och té så det stod härliga till, pratade bäbisar och förlossningar samt uppdaterade oss om varandra, då några av deltagarna bor utomsockenes. Vissa av oss höll på in på kvällskvisten. Vi hade mycket trevligt och jag tror att Helena var mäkta nöjd över dagen. Nu väntar vi bara på att huvudpersonen ska göra entré. Om sisådär fem veckor är det beräknat. Vi sitter redan på nålar.Afternoon Tea / Baby ShowerRätt svar på föregående fråga ser ni i rubriken. Det bjöds på makroner från Gateau, hemmagjorda cupcakes i två utföranden, kokostoppar, cucumber sandwiches och allt annat man skulle vilja ha. I present fick den havade en klassisk tårtblöja med allt man kan tänkas behöva till en nyfödd (eller det undertecknad kunde komma på i alla fall). Allt producerat och serverat hos fröken Carlsdotter. En underbar eftermiddag! Men nu: sängen. Vissa av oss måste ju jobba i möra...


Förberedelser
Hela dagen igår efter jobbet gick åt till att först springa i affärer, sedan till att pyssla i köket. Förmiddagen går åt till att piffa här hemma. Kan ni gissa vad som händer idag?

Och för er som inte jobbar imorrn (undertecknad inte inräknad): Trevligt långveckoslut!


Vad tusan?!?


Hallå, du bor inte här!


Fast du luktar ju ganska gott!

I går var det väldans kvavt. Så jag hade öppet. Helt plötsligt när jag kollar mot en av fotöljerna inser jag att jag har fått tillökning. Olivias unge friare. Han hälsar på ofta. Nu har han dock tagit sig friheter utöver det vanliga. Hon gillade det. Jag är ytterst osäker.


MardiI går mötte jag upp Helena efter jobbet för en liten lägenhetsvisning hon hade bokat. Inget av intresse dock. Efter detta bjöd kvällen på mys på verandan, god mat och härligt umgänge. Och barnvagnsbesktning och övningskörning i kvarteret. Folk undrade nog vad fasen vi höll på med. Underbar vardagskväll!


RSS 2.0