Det bästa av två världar



När man kommer från en liten ort fungerar livet lite annorlunda än i storstaden. Min hudterapeut är en av mina allra bästa vänner, pappa känner varenda läkare jag någonsin blivit behandlad av och jag känner ICA-kassörskan, boutiqueägarinnan och caféägaren. Jag har min frisör på facebook och ringer hennes privata mobil när jag vill nå henne. Allt "går att fixa" i en liten stad. För man känner ju varandra och vill hjälpa. I lördags öppnade min frisör (den annars helgstängda) salongen klockan åtta på morgonen bara för att jag skulle få bli fin i håret. Den tidiga tiden för att hon själv hade helgplaner men ändå ville trycka in mig innan. Och precis som nästan varje gång jag kommer dit fick jag hänga med hela hennes familj mot slutet av frisörtiden, då de satt och väntade på sin mor. Inte otåligt, nej vi satt och skvallrade så länge. Hade kul. Och innan jag gick fick jag en gratisbiljett till handbollsmatchen jag skulle gå på samma eftermiddag. Vidare till klädboutiuqen jag tidigare jobbat lite extra på och mannekängat lite för. Där köper jag kläder på krita om jag vill. Vi skriver inte ens upp det "om jag kommer ihåg det själv". Jag betalar det jag är skyldig och köper lite till. Kramas och pratar om livet. Får klädråd som jag vet är ärliga. Boutiqueäggarinnan har precis som min frisör känt mig sedan jag var liten. Och erbjudit mig sina tjänster ända sedan dess. Sådana saker gör att jag gillar småstaden. Men sådant har jag kvar, även om jag nu bor i (det som passar mig bäst:) storstaden. Jag får det bästa av två världar.


Bebisgos

Söndag. Det betyder inspektion av kompisens nyköpta hus, barnvagnspromenad, bebisgos och lunch på stan. Just nu lunchar bebis, så jag passar på att kasta upp ett inlägg. Nästa stopp: fika på landet!


Ibland är livet så enkelt

Napoleonbakelser. Min 92-åriga gullemormor. Och så jag. Ibland är livet så enkelt underbart.


Mat, igen





Och så mat igen, ja. Gårdagen var bra matmässigt. Restauranglunch med kollegorna, tårta och apfelstrudel till eftermiddagskaffet eftersom en av kollegorna hade bemärkelsedag och svampmackor med Bergslagsplockade trattisar när jag sladdade in hos föräldrarna på fredagskvällen. Bra, alltså. Nu är jag uppe i lördagsottan för att springa iväg på en bokning jag gjort. Mer om det sen. Trevlig helg, alla!


Get closer



Min dag på jobbet var medelbra. Så hittade jag ovanstående video på Lottas blogg. Sedan blev dagen genast bättre.

Mitt-i-veckan-fika





Jag brukade på mitt gamla jobb och bjuda på fika. Jag tänkte att det var på tiden att jag gjorde det på mitt nya jobb också. Så jag slog till och bakade äpple- och kanelmuffins med äpplen från min hyresvärds trädgård och chocolate chocolate chip muffins med mörk, belgisk choklad. Sådant muntrar upp en gråmulen, regning dag mitt i veckan tycker jag. Men nu är det fredag och jag tar efter jobbet ett tåg hem till föräldrarna. Ska bli mysigt. Trevlig helg, alla!


Retromat



Apropå mat. Och min syster. När jag var hemma hos henne för ett tag sedan lagade hon rotmos. Jag blev så inspirerad att jag tänkt laga det ända sedan dess. Igår slog jag så till. Med sojabullar och sallad blev det minst sagt mumsigt. Jag tryckte i mig mer än en tallrik framför Landet Brunsås. Och har mer i matlådan idag. Retromat ska jag laga mer av. Vad finns det mer för rätter vi åt som barn som är helt bortglömda nu?


Haymarket













Jag var ju som sagt i Hötorgshallarna i helgen. Matmecka. Mat. Mecka. För er som inte märkt det arkiveras merparten av inläggen som inte arkiveras under "Allmänt" under "MAT!". Det är en passion. Jag älskart. Att laga. Att äta. Att fota. Att blogga om. Andra skrattar. Och jag med. Hela vägen till den mentala matbanken. Nya grejen (som tyvärr tog slut denna vecka) är att ha tv-cirkel med syrran där vi (mest jag) reflekterar över varje veckas Landet Brunsås. Hade hon tittat på alla andra matprogram och läst alla matböcker, matbloggar och matsidor i tidningarna hade jag cirklat om dem med. Mat. En av mina passioner.


Tisdagsevent















Igår bjöd Hotel Birger Jarl och Oriflame in till tisdagsevent i världens enda Oriflamebutik på Grev Turegatan. Vi gick dit direkt efter jobbet som en trevlig AW. Därav min utstyrsel och suddiga iphonebilder istället för kameratagna foton. Ärsch, who am I kidding, jag tar nästan uteslutande foton med iphonen nu för tiden... I alla fall. Det bjöds på bubbel, wraps, choklad, sminktips och goodiebags. Mycket trevligt att bryta av en jobbvecka men något mindre vardagligt. Tack Birger Jarl och Oriflame!


Jag måste bara...



Denna bild postade min syster på fejjan för ett tag sedan. Hur söt är den inte alltså? Jag saknar min katt så...men i helgen får jag träffa henne. Då ska jag nämligen hem till föräldrarna. Och handbollsmatch. Och frisör. Och vänner och deras bäbisar. Ja, ni fattar.

Ceasar



Här om dagen lagade jag min första rätt med parmesanosten jag fick (nej nu ljög jag lite, men mitt-i-veckan-budget-pasta med kokt sojawienerkorv gör sig inte så bra på bild) av Buzzador och Zeta, ceasarsallad med paprikarostade kikärter och sojafilé. Mums. Jag tog den minst lagrade osten, den skulle enligt foldern jag fick med passa bäst i ceasar. Och gott var det. Om jag ska vara helt ärlig finns det inte så mycket kvar mycket av den där ostbiten. De andra två har jag sparat på, dock. Rapporter om vad jag gör med dem kommer. Jag älskar parmesan. Åh, vad lyxigt det kan vara att vara buzzador, alltså.


Ledig dag







Precis innan jag skulle flyga ut genom dörren vid åttahugget igår fick jag veta att jag tydligen hade en ledig dag. Snopet med trevligt, naturligtvis. Jag bestämde mig för att ta vara på koffeinkicken jag hade jobbat upp och gav mig ut på en promenad. Jag har ju tidigare berättat om min tveksamhet till hösten, men denna promenaden fick mig på andra tankar. Jösses, vad vackert! Den första bilden är helt overkligt vacker, tycker jag. Det var den bästa starten på dagen. Efter det hade jag energi att tvätta fyra tvättar, hämta ut glasögon, fika i stan med vännerna och shoppa lite på höstrean. Bra dag!


Min helg













När man inte hinner blogga speciellt mycket under en helg är chanserna stora att man haft kul. Har man sedan knappt en enda bild från helgen är chanserna ännu större. Men av intresse av att leva upp till underrubriken på min blogg kommer här en redogörelse av min lördag i tidsordning (håll i er): häng i hötorgshallarna, lunchande och bebispresentköp med "syrran" i stan. Handbollsmatch i Hammarby Sjöstad där min hemorts lag krossade Djurgården i Sjöstadshallen. Alumnimingel på Hilton vid slussen. Tjejkväll hos Lotta med snacks och vin. Vidare till Cliff Barnes där jag mötte upp grabbarna och senare när vi stängt stället en taxi in till stan och Spy Bar. Jag checkade in på Fisons soffa vid halvfemhugget. Fullt upp, skulle man kunna säga. Söndagen bjöd efter mysfrulle på ovanvisade underbara solskenspromenad. Vi slog även till på film, chips och godis i soffan. Det var helgen det. Nu är det måndag och jag firar med havregrynsgröt med hemgjord äppelmos, kaffe och ekot. Nu kickar vi igång den här veckan, va?


När man bloggar blir allt officiellt



Tänk på det, kids!

Nu: Mysfrukost!

Fison bjuder på mysfrukost efter en sen natt. Lovely!


Lördag



Lördag betyder mysfrukost. Denna gång med sötsliskig (men god), egenimporterad amerikansk kanel- och äpplegröt och kaffe.  Och kanske McDreamy och Grey om jag hinner. Dagen bjuder på fullspäckat schema. Men bara roliga saker. Då gör det inget att man ska flänga runt hela Hufvusdtaden. Trevlig helg, gott folk!


Nu: Fredagsmys!

Jag har inackorderat mig hos Fison och Sportjournalisten. Tidigare: pepparkakor i soffan. Nu: tacos. Senare: film och chips. Svenneliv är det nya svarta.


Parmigiano reggiano



Som jag tidigare rapporterat är jag buzzador. Igår fick jag ett bud med tre olika parmesanostar; lagrade 14, 22 och 28 månader, en parmesankniv och en Crema di Balsamico med fikonsmak från Zeta. Rapporter kommer givetvis framgent.

 Parmigiano reggiano, 14 månader

Mjuk, rund karaktär med mindre markerad syra. Ljust gul i färgen. Konsistensen är krämig och mild med en mjuk eftersmak. Doft och smak påminner om färsk mjölk, yoghurt, gräs och med inslag av kokta grönsaker. Utmärkt att riva över pastarätter, sallader och pizza.

Parmigiano reggiano, 22 månader

Smakrik utan att vara dominant. Smälter nästan i munnen med doft- och smaktoner av hasselnötter, smörkola, ängsblommor, ananas och citrus. Färgen är svagt gul och osten är lite flagig och smulig i konsistensen. Perfekt till ostbrickan tillsammans med Crema di Balsamico eller att riva över och smaksätta maten med.

Parmigiano reggiano, 28 månader

Kraftigt nötiga toner med inslag av muskot. Smakrik utan att var frän med lite syrliga och kraftfulla toner i eftersmaken. Färgen är gulaktig med tydliga kristaller (vita prickar) av fria aminosyror. Med sin torra och lite smuliga konsistens passar den bra till ostbrickan tillsammans med kraftigt vin eller till kryddiga pastarätter och kött.


Från förr







Jaha, hörrni. Här ligger jag på soffan och käkar mörk choklad med havssalt och några lite halvt gamla russin. Jag har haft en liten dipp å det senaste, kanske en emotionell baksmälla på allt positivt som höstens intrång bjöd på. Nåväl, det känns mycket bättre nu, i alla fall. Ingen fara på taket, ingen ko på isen, igen mjölk på spisen. Tänkte i alla fall berätta att jag i dag invigde en ytterst fantastisk gåva som jag fick för ett tag sedan av mina två underbara vänner Lotta och Kristin (som för övrigt är pregnant, hurra!). De hade specialgjort den i Indien och jag fick det i födelsedag/grattis-till-nya-jobbet-present. Det syns tyvärr inte på bilderna, men stenen är djupt lila. Min månadssten. Jag hade nog inte valt den, och det är därför jag älskar den så hjärtligt. Den liknar ingenting annat i mitt smyckesskrin. När jag bär den tänker jag mig en dam från forna tider med korsett, många och långa kjolar och hög krage. För jag tycker det ser ut som stenar de bar "förr i tiden", en klassisk pendant. Jag älskart, helt enkelt. Tack snälla, rara, fina vänner!


Pannkakor





I början av veckan fick jag ett otroligt sug efter pannkakor. Mina föräldrar sa alltid att det bara var "bukfylla" så jag känner mig lite stygg när jag äter det som mat (och inte typ efter ärtsoppa). Dessutom känner man sig lite som ett barn (kallar man det crêpes känns det dock lite kontinentalt istället). Jag äter kalla rester av dem as we speak, faktiskt. Jag brukar äta mina pannkisar med kanel och socker, socker och färskpressad citron eller med keso och sylt. Till och med grädde om jag ska lyxa till det. Och ni?


Ladushki design



Min fina vän Anja har ett klädmärke som heter Ladushki design. Jag kommer ihåg när Anja satt och sydde i sin stuga med gräs på taket på landet med gamla vintagetyger hon hittat på loppis. Nu har hon en egen linje! Om du gillar hennes sida på Facebook och delar sidan på din profil kan du vinna en av ulljackorna ovan! Gå HIT för att göra det. Anja designar kläder till barn och vuxna (barnkläderna är BEDÅRANDE) med inspiration från rysk folklore, svenskt 70-tal och japansk tradition. Hon säljer sina kläder på ETSY, Formagruppen i Malmö, på marknader och i sin blogg, där hon gärna tar emot beställningar. Gulligare tjej får lite leta efter, alltså! Och hennes kläder är helt handgjorda (och underbara!).


Avec du chocolat





Jag har ju länge hört att man "ska" ha mörk choklad i chilli. Jag har emellertid aldrig tagit steget. Verkade lite läskigt. Men när min favoritreceptbloggerska visade sig använda det i sin chili, då var det tid att prova. Och gott var det. Hela min chilli sin carne förändrades med bara lite mörk choklad (2,5 rutor Lindt). Förutom att chillin uppenbarligen blev lite mörkare blev den mer mjuk och glansig, och smakade ljupare på något sätt. Prova vetja, och rapportera till mig vad du tyckte!


Glimtar









Hej och välkommen! Glimtar från mitt hem. Som inte är helt färdigt än (blir det någonsin det?) men fullt beboeligt. Böckerna i fönstret är för att förtydliga inte mina favoriter eller böcker som betyder något speciellt eller så, de är bara de som låg på mitt förra nattduksbord för att de höll på att bli eller skulle bli utlästa, helt enkelt. Mina övriga älskade böcker ligger fortfarande i storage. Och av intresse att förekomma er: monstren är lankesiska dansmasker och skyddar mig från ont (den röda med ormar) samt ger mig välstånd (den blåa med påfåglar). Så, tack för titten!


Spänning på jobbet


Spänning på kontoret, del I: Polisen hälsar på.

Spänning på kontoret, del II: En av poliserna är Martin Melin i full polismundering.

Det var det hele.


Muffin Bakery













Jag och vännen hoppade in på Muffin Bakery (gud vad jag vill sätta ett "the" framför alltså, men så heter det inte) i söndags. Vi köpte två gigantiska muffins och tryckte så pass mycket att vi mådde illa hela eftermiddagen. För att de var så goda att vi åt för mycket, alltså. Vi valde en med rabarber, vit choklad och kardemumma och en med brownie och cheesecake. Vårt tips efter egen erfarenhet är att köpa en stor och dela. De små är för små (och inte lika prisvärda), men de stora är lite för stora. Men åh, så goda! Jag vill bara dit igen och prova andra smaker. Prova!

Muffin Bakery, Linnégatan 42, 114 47 Stockholm, 08-663 02 22


Äppel-päppel-pirum-parum











Hela tre olika sorters äpplen fick jag av mina hyresvärdar igår. Två sorter hamnade i söndagsmiddagens dessert. Smulpaj som jag hottade upp med mandelmassa och sesamfrön. De underbart röda vinteräpplena får ligga på fönsterkarmen och götta till sig lite. Men de äter jag nog som de är. Mumma.


Myndighetsfobi



Hörni. Jag skickade in en blankett för preliminär självdeklaration till Skatteverket eftersom det var det jag ville göra. Och får tillbaka ett brev där det står att mitt ärende har blivit avslutat utan åtgärd eftersom jag har skickat in fel blankett för jämkning. När jag ringer och säger att jag inte alls söker jämkning utan önskar göra just en PRELIMINÄR SJÄLVDEKLARATION som blanketten tydligt säger svarar skattehandläggaren "Ja men vi kan ju inte utgå från att människor skickar in rätt blanketter heller, så jobbar inte vi". Hmf. Man kan ju få myndighetsfobi för mindre, alltså.

 


Lycka är







...att kunna bjuda en av sina allra bästa vänner på söndagsmiddag. I sitt eget hem. Att middagen tog lång tid att bereda därför att allt var gjort från scratch och för att den innehöll reduktioner och marinader är grädden på moset. I'm back!


Djurgårdsrunda

















Djurgårdsrunda med en av de allra bästa. En av ingredienserna till en perfekt söndag. Ljuvligt. Det var ett tag sedan sist.


Cliff Barnes





I går tog revisorn på Gärdet med mig och Fison på en helrunda i Vasastan, som slutade på det (ö)kända stället Cliff Barnes. En upplevelse. Kom dit innan elva för den fullständiga upplevelsen. Tack revisorn!


Lördag!

Solen skiner, jag har käkat mysfrukost tillsammans med McDreamy och Grey, tagit en lång promenad i naturen och nu blir det två fikastunder i stan. Välkommen lördag!


Just nu

...firar jag fredag med bio och Fison. Världsklass.



TGIF





Fredag. Skönt. Jag kände mig lite under vädret i går och gick hem lite tidigare från jobbet. Jag låg i horisontalläge från det att jag klev innanför dörren hemma, åt soppa och drack en massa vatten, och idag känns det lite bättre. Dagen bjuder på AW (ja, jag ska dricka cola) och en tidig bio med Fison. Sen: sova! Förra fredagen bjöd en av kollegorna mig på en polsk munk. Ovan ser ni vad det heter på polska och min svenska tolkning av dito. Man kan ju hoppas på detsamma idag. Tror mig veta att det skulle göra mig lite friskare.


Höstmat









Tomatsoppa ja. Så himla underbart, ljuvligt gott. Jag lagade den med mycket kryddor och lite grädde, och serverade den med cremé fraiche och mozzarellagräddat vitlöksbröd. Jag gillar inte hösten så mycket. Jag är en sommarmänniska. Men jag älskar höstmaten. Jag lagade höstmat redan i sommras. Grytor, soppor, gratänger. Höstmat får två tummar upp från fröken Carlsdotter.


Vatten











Jag älskar vatten. Verkligen älskar. Igår tidig kväll kom jag äntligen ut efter jobbet. Jag har kommit hem så sent på sistonde att jag inte har vågat mig ut i mörkret. Men man kan ju inte bara träna på helgerna ju. Så igår såg jag till att komma hem i tid och tog en motionsrunda. Som började längs med vattnet. Mumma för min själ. Sen sprang jag hem, körde ett styrkepass och lagade hemgjord tomatsoppa. Bra lillördag.


Blog Award




Tack Angelique för att du gav mig ett blog award! Med detta kommer som vanligt fem frågor att svar på. Here we go.

1. När ingen ser på: Dansar jag och sjunger falskt i spegeln.

2. Jag går aldrig hemifrån utan: Allt. Jag är som Inpector Gadget. Har alltid allt man skulle kunna tänka sig behöva i väskan.

3. Min blogg heter som den gör för att: Jag heter det. Jenny fick jag efter en släkting som inte längre är med oss, Lina från mormor och Carlsdotter för att, ja, far heter Carl.

4. Om jag vågade skulle jag: Ragga oftare. Använda mina tredje-, fjärde- och femtespråk oftare. Kom inte och tro att de alla är flytande, bara.

5. Om tio år kommer jag: Inte ha kompromissat med mig själv. Tagit hand om de jag älskar och skaffat några husdjur.


Tack igen, Angeliqe!

Knytis













I måndags hade vi knytislunch på jobbet. På min arbetsplats finn sju nationaliteter representerade, och det syntes på buffébordet. Ovan ser ni några av rätterna som dukades fram. Jag bidrog med mina (efter pappas idé) mycket populära räkrullar. Recept kommer framgent. Knytis är ett jättebra sätt att lära känna kollegorna bättre - ett jättebra tips för teambuilding. Man pratar om rätterna, diskuterar recept och spinner vidare därifrån. Och så är det ju gott och trevligt också. Tips!


Meat Free Monday











Igår bjöd Nordic Light Hotel in till eventkväll. Sir Paul McCartney och hans döttrar startade 2009 Meat Free Mondays-projektet, som uppmanar människor över hela världen att minska sin köttkonsumption. Man menade att det är en enkel med effektiv väg att sakta ner klimatförändringarna och också ett sätt att boosta hälsan.

Nordic Light Hotel är det första hotellet i världen att eliminera kött från sina menyer på måndagar. Frukost, lunch, middag och rumservice innehåller bara vegetariskt och fisk. Jonas Paulsson från Meat Free Monday-projektet, som blev nominerad till ett Hero of the Environment 2011, var tillsammans med Gunhild och Petter A Stordalen på plats på hotellet. Det serverades snittar från den nya menyn, sjukt goda fläderdrinkar med limeblad, musik från Säkert/Hello Saferide, DJ:ande från Adam Tensta och lite kändismingel. Trevligt sätt att starta veckan på, och för en veggie som mig själv var det rakt upp min gränd, på ren svengelska.


Mina nya omgivningar











Mina nya omgivningar. Precis som kring mitt föregående hem kan jag motionera kring vatten. Det känns hemma och bra. I lördags tog jag mig en liten powerwalk/joggingrunda med mobilens karta i högsta hugg. Nu har jag mätt ut en runda jag kan ta. Perfekt. Pusselbitarna börjar falla på plats. Nu kickar jag som vanligt igång veckan med kaffe och ekot. Trevlig vecka, gott folk!


Back to basics

image description

Ibland lockar inte sushi, libanesiskt, italienskt eller indiskt. Ibland vill man bara ha en tallrik gammal hederlig svennebananmat. Söndagsmiddagen består idag därför av hemlagat mos, kokt vegetarisk wienerkorv och säsongens grönsaker. Mumma.


Girls night out



Ost och tilltugg, bubbel, snack om läraryrket, feminism och könsroller, förhållanden och annat spännande, Berns och dans och en relativt tidig hemgång som på grund av nattbusstrul ändå slutade med att jag kom hem stax innan fyrahugget. Suck.


Helg


En smygtitt från mitt nya hem.

Fredagen alltså.

På minuskontot: Jag hade sprängande huvudvärk hela eftermiddagen, lunchen med kollegorna som skulle vara en trevlig stund efter en stressig vecka med för lite sömn blev bara ännu stressigare så det tog oss 45 minuter att få vår mat och vi kom för sent tillbaka till kontoret, där några av oss hade viktiga telefontider. När vi skulle springa tillbaka till kontoret spöregnade det och jag hade inget paraply. Jag fick sitta dyngblöt och frysa vid skrivbordet i nylonsprumplästen resten av dagen. När bussen för andra gången denna veckan körde ifrån mig fast chaffören tydligt såg mig (med överfulla matkassar) springa dit var inte tårarna långt borta. När jag kom hem insåg jag att ett halvt paket körsbärstomater hade trillat ut i kassen och mosats och kladdat ner de andra varorna. Det toppade jag med att skruva en låda så fel i min nya byrå att det ser ut som om jag måste köpa en ny, samt tappa en chipspåse över golvet. Sa jag att jag inte införskaffat dammsugare eller sop än? Gårdagen kan dra åt skogen alltså.

På pluskontot: Det är helg. Min lya börjar sakta men säkert bli klar. Jag drack cola och käkade lök- och osthjärtan och lyssnade på favoritmusiken. Jag förberedde två utomsockenes besök och en utgång för lördagen och jag visste att jag idag fick sova ut för första gången på flera veckor.

Ja, fredagen är över och nu är det lördag. Solen skiner och jag ska bara tänka positivt! Välkommen helg!



Gummsjuk.

Kommer ni ihåg när jag fastnade för lammkötet Shia? Idag fick jag se den där Andreas Wijk och tyckte han var sjukt het. Och hade en lika het röst. Najs tänkte jag. Tills jag fick se att han är arton. ARTON. Peddovarning på mig, alltså. jag tror jag börjar bli gummsjuk. Dubbelt oy vey.


A not so ordinary Thursday





En after work med ett stort gäng "young professionals", massa tjejsnack och ett besök på donken gjorde en ganska alldaglig torsdag lite festligare. Det och att nobelpriset i litteratur gick till rätt person. Jag hoppas dito händer med fredspriset idag. Håll tummarna. Nu ÄR det fredag! Trevlig helg, alla!


Gamla Stan













Jag har två gånger denna veckan fått hänga i Gamla Stan och vid slottet i jobbet. Om man bortser från det turistiga så är det väl all bra fint va? Jag gick sakta genom gränder och runt byggnader och söp in allt. Och hörde en handfull olika språk. Så det turistiga kanske var lite mysigt ändå, det med. Staden jag kommer ifrån har eldhärgats två gånger i historien och har ingen gammal del direkt. Därför älskar jag att promenera runt i gamla delar av andra städer. Stockholms går inte av för hackor, alltså.


Ytligheter/Att hitta rätt



Det är inte alltid så lätt av hitta rätt när man kommer till en ny stad. Man ska ju hitta nya favoriter och nya rutiner. Jag är ganska beroende av andra människor för att mitt liv ska kännas bra. Naprapat, frisör och hudterapeut, till exempel. Det är betydligt lättare nu än vid min andra flytt dock. Då var jag tvungen att försöka hitta saker och ting i Paris, fast jag inte pratade franska. Här har man ju vänner, kollegor och bloggerskor att förlita sig på. Naprapatbiten har jag ju som rapporterat redan avklarat. Idag hittade jag en hudterapeut. Genom ett inlägg hos Fröken Forni fick jag nys om Emelinda. Jag ringde henne och fick en tid och efter jobbet låg jag på en sjukt behaglig benhandlingssäng och lät mig bli omhändertagen. Man vill ju inte bara att de ska vara bra på vad de gör, människorna man är beroende av. Man vill känna sig trygg, ha något att prata om och helst ha någon som är snäll och trevlig också. Emelinda prickar in alla rätt. Inte nog med att hon var bra på det hon gjorde och hade en noggrannhet som få, hon var jättetrevlig och gullig också. Jag tror jag fick höra tre gånger att jag var fin, och hon gjorde mig ännu finare, kan jag meddela. Emelinda hade sjukt mycket att leva upp till. En av mina bästa och finaste vänner har tills nu tagit hand om mitt ansikte. Det kommer hon få göra fortsättningsvis också så fort jag får chansen, men Emelinda har mitt fulla förtroende i mitt Stockholmsliv. Så. Ring Emelinda!

Emelinda Streijffert, ChristinaSalongen, Birger Jarlsgatan 23, 111 45 Stockholm, 070-607 94 34


Skavfötters

 

Fison och jag sov skavfötters i natt. Jag har nog inte sovit skavfötters sedan tidigt 90-tal, skulle jag tro. Mysigt. Fison hjälpte mig att skruva, plocka upp och fixa igår efter jobbet. Fina Fison. Snart är min lya presentabel. Då ska ni få hälsa på. Trevlig lillördag!

Bra tips för dålig rygg





Jag har i mitt (föredetta) hemlandsting remiss till en naprapat. Jag har en ganska kass rygg och nacke och är beroende av min underbara naprapat Ellinor. Med nytt jobb, flytt, nytt hem och hundratals nya saker att hålla reda på kan man säga att jag behöver det extra mycket. Men jag är inte skriven i Stockholm än och dessutom ger inte Stockholms landsting remisser till naprapater. Men då kom räddningen! Min egen naprapat tipsade om Naprapathögskolan, och när en av mina kollegor som gått där under en längre tid rekommenderade dem var saken klar. Jag bokade tid. Jag har varit där två gånger nu och jag vill verkligen tipsa om detta. För endast 200 riksdaler (180 om du är student) får du en behandling. Du kan vid bokningstillfället själv välja om du "bara" vill få massage eller naprapati. Jag har fått elever från andra året, vilket betyder att de inte "knäcker" utan arbetar med triggerpunktsmassage och dylikt. Jag var lite besviken över det första gången, men igår fick jag mig en rejäl omgång och det här ska nog bli bra, det med. Du kan boka online eller på telefon. Om du har ont men tycker det är för dyrt med behandling hos naprapat, kiropraktor eller osteopat - boka nu!

Naprapathögskolans Elevklinik, Observatoriegatan 17, 113 29, Stockholm. 08-31 19 19


Min helg













...ja, alltså de delar som inte innefattade packning, rensning och flyttning av grejer då. Västerbottenostpaj med trattkantareller i solen. Som var så varm att familjemedlemmar låg i bikini (!). Detta alltså i oktober. Underbart. Kattvaktning av syrrans busiga kattungar. Fika med familjen. Handboll med familjen och vännerna. Fina presenter från föräldrarnas grannar. Filmmys med mamma och tända ljus. Kramar med fina mormor. Fint. Nu är jag permanent Hufvudstadsbo. Jag ska bara adressändra. Nu kickar vi igång den här veckan, va?


Flyttpaus

Jag hann med att hänga en snabbis med tjejerna också. De kom med på handbollsmatchen som stod för dagens flyttpaus. Jag hade velat hälsa på en hel hög människor till, men det hanns helt enkelt inte med. Dagens plan: flytta, hämta soffa, handla inredning och packa upp. Trevlig söndag, alla!



Härlig helg!

Grannen kom just in med en flaska champagne och grattade till nya jobbet, och nu bjuder pappa på räkfrossa! Härlig helg!


RSS 2.0