Sen sist

 
Ja long time no blog. Sedan sist. Besök från hufvudstaden med vintageshopping, sightseeing och Bergslagsmys. Vårrusande. Möhippa med höghöjdsbana, relax, middag och bus. Morsdagfirande, födelsedagsfirande, promenader i naturen. Poolfix hos syrran. Släktbesök. Mera springande. Grillning i parken med vänner. Spapedikyr. Gosande med diverse djur. Middagar, luncher och trevliga stunder. Fullt upp kan man säga. Livet är bra och jag njuter. Om man vill kan man följa mig på instagram där jag heter carlsdotter. Där finns jag lite oftare än här. Trevlig helg, kompisar!
 

Lokalturist - javisst!

Fredag: besök från Hufuvdstaden, ost, rödtjut, portvin, konsert och snack. Lördag: turné och sightseeing genom Bergslagen, glass i solen, lammgos, vintageshopping, grillkväll i kvällssolen och kaffe med makron. Söndag: promenad med lilla mormor, lunch med favoritpojken och familj, Legobyggande i skuggan och lite mat med mamma och pappa. Ännu en helg till ända. Har en massa fina bilder att dela med mig av från min lilla Bergslagsturné. Vill ni se? Men först: söndagskvällshäng. Weekend fun

 
Ännu ett veckoslut till ända. Jag har haft en fantastisk helg, och min nya grej att ha den i bloggskugga känns bra. Men här kommer en liten helgrapport: AW-klättring och fredagsmiddag med sparrisrisotto och maräng-swiss med ett gäng vänner, TRAPPEN med tre starka grabbar och söndagsbrunch gjord av undertecknad och uppäten med hjälp av fyra vänner. Det blev mina bönmuffins, min nyttiga chokladmousse, baked oatmeal och egenbakade criossanter, bland annat. En fin helg. Innan denna helgen var jag uppbokad fyra helger i rad, och efter denna helg är jag uppbokad fem helger till. Därför var denna helgs (förutom brunchen) aktiviter spontana och det kändes härligt och ovanligt för att vara jag. Nu kickar vi gång denna vecka, trots regn och rusk. Snart kommer sommaren, vänner.
 

Gotländska delikatesser

 
Vissa landskap är bättre än andra på vissa saker. På Gotland såg jag snabbt en sak de var bra på: mat. Min favoritgrej. Jag köpte med mig en rad saker, alla lika goda (honungen med kardemumma kan vara en av de godaste jag ätit!). Det jag såg med den gotlänska maten var att den ofta var ekologisk. Även om vi var i en liten håla så var det ekologiska utbudet stort och många av de lokala producenterna odlade ekologiskt. Man såg det överallt och det är tipptopp ju! Närodlat OCH ekologiskt, det kan ju inte bli bättre. Fast min kusin påpekade lite ironiskt att det inte blir närodlat när jag tagit med mig det hem, haha. Hoppas Närke om några år har kommit lika långt som Gotland. De är faktiskt ganska bra redan. Vad köpte jag då? Var ju tvungen att köpa salmbärssylt. Har ännu aldrig ätit det, men tänker prova det i helgen. Fastnade under mitt Gotlandsbesök X antal gånger i salmbärsbuskar, de är överallt. Sedan god kallpressad rapsolja, den ovan nämnda ljuvliga honungen samt te. Jag köpte medeltidsblandning till mig själv (vad annars?) och Guteblandning till kollegan. Mums. 
 
 

Gotland Boulder Session

 
Anledningen till att jag var på Gotland var för att delta i Gotland Boulder Session. Det var första gången jag bouldrade (klättring på låg höjd utan rep) utomhus. Annars bouldrar jag på Örebro Klättergym. Vi var 13 klättrare från Örebro och slog rekord i antal klättrare från en och samma ort. Det var en svår men inspirerande, läskig med adrenalinfylld, kall men spännande långhelg. Jag är helt klart biten och har fått blodad tand. Nu vill jag klättra mer ute. Bouldring är verkligen min grej, då det inte är så högt och svåra problem min envishet får kämpa med. Tummen upp. Sista bilden är lånad från lokalpressen som gjorde ett reportage HÄR med ett bildspel längst upp (även Gotlands andra tidning skrev om tillställningen i tryckt form, mycket roligt). 
 
 

Gutarnas ö. En bildbomb.

 
Underbara Visby, som ett svenskt Carcassonne, underbara kusten med raukar och annorlunda landskap. Medeltida resmål är min melodi. Hit åker jag igen när det är varmt. För att se fler kyrkor, fler gravfält, fler bildstenar. För att utforska södra och norra delen av ön och Fårö. Och så för att klättre lite mer på kalkstenen, då...
 

Gotland

 
Stolt och nöjd är jag nyss hemkommen från en långhelg på Gotland. Där har jag deltagit i Gotland Boulder Session 2014. Det var mitt första besök på ön så det stod sightseeing på agendan mellan klättringssessionerna. Bitvis blåsigt, bitvis lite kallt, men mestadels ljuvligt. Mer om allt framgent. Nu: komma i fatt i mailkorgen!
 

RSS 2.0