A day in London

 
Ja idag är det ju torsdag och då kan man ju göra en liten #throwbackthursday, kanske. Till en torsdag för exakt åtta veckor sedan när jag befann mig i London. Efter en springtur i min semesterutmaning mötte jag upp med en fin vän från Sverige som av en händelse också var i London. Jag käkade en tonfisksallad från Pret i en solstol i Hyde Park och vi babblade om man som hänt sedan sist. Vilken var ganska mycket. 
 
 
Efter parklunchen mötte jag upp med Phillip, en annan kär vän, från London. Jag hade en önskan om att bestiga The Monument, och han ställde upp. Han var dock jätteskeptisk till om det verkligen gick, och jag som googlat och läst om det blev änså lite osäker när vi kom fram, för även om det är maffigt så var det smalt och såg inte ut som om man kunde gå in i. Men när vi gick runt hörnet satt det en kille i en pytteliten entré vid foten av en pytteliten trappa - som såklart bara blev mindre och mindre ju längre upp man kom - så vi betalade 4 pund och började klättringen. 
 
 
Det var många trappsteg och jag hade ju inlett morgonen med en springtur. Lite jobbigt var det ändå.
 
 
...men så värt det! Väl uppe var det dock en turist som spydde i en påse (höjdrädd?), men det skrattade vi åt. Samt att det ser ut som om jag har en stump till arm på bilden. Men lika glad var jag för det. 
 
 
När vi kom ner fick vi diplom. Jag var skitnöjd, men mest nöjd för att jag hade rätt om att man KUNDE gå upp i monumentet och Phillip hade fel. Höhö.
 
 
Men han bjöd på tidig middag, så han är förlåten. Vi tog faktiskt en Pizza Express. Jag gillar det. Där drack jag en svingod drink som jag bestämde att jag skulle bjuda familjen på när jag fick tillfälle. Och nu i helgen som gick gjorde jag det. Flädersaft med prosecco, mynta och lime. Jättegott!
 
 
Sedan tog vi en lång promenad genom vad som kändes som halva London. Vi hade mycket att prata om. Men till slut var jag dödstrött efter allt springade, trappbestigande och promenerande att jag ursäktade mig och gick hem. Om jag minns rätt köpte jag med mig mat hem från Pret igen och käkade det på innegården i den ljumna Londonkvällen. En bättre torsdag i den brittiska huvudstaden var till ända och jag lovade mig själv att komma ihåg den när höstmörkret och kylan kom. Och det gör jag. 
 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Drinken är en Hugo och är superpoppis i Berlin sen förra sommaren :-) Himla god!

Svar: Ja eller hur? Mums!
Jenny Lina Carlsdotter

2014-10-03 @ 14:17:35
URL: http://www.intheheadofs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0