Uti mitt fönster, del II

 
Minns ni de små skotten som kommit upp i mitt fönster för två månader sedan? Well, nu är de väldigt mycket större. Koriandern växer som ogräs och jag har redan skördat den flera gånger. Basilikan är snart så stor som den är när man köper den i matbutiken och då kommer jag våga ta av den också. Timjan tar sin tid, dock. Den får jag nog vänta två månader till på, by the looks of it. Koriadern och citronmellissen - som för övrigt har bott i fönstret sedan nyårsmiddagen - ska snart få bli omplanterade. Tror de behöver ny, näringsrik jord. I fönstret har det även flyttat in en chilliplanta vid namn Patricia som förhoppningsvis ska ge mig frukter lagom till höstgrytorna börjar kännas aktuella. Det är bara att vänta och se. Jag blir nästan lite sugen på att skaffa trädgård... Tills dess duger fönstret fin-fint!
 

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Det är ren och skär lyx att ha färska kryddor att tillgå. Något av det jag saknar mest från åren i hus är trädgården och möjligheten till att odla (blommor har jag föga tålamod med). Men, precis som hos dig, agerar köksfönstret odlingsyta. Just nu finns där förvissor bara basilika och ett citronträd. Så snart värmen känns lite mer bestående skall jag dock köpa lite mer och plantera ute på balkongen!

Svar: Åh citronträd! Får du citroner på det? UNDER-bart! Jag hade körsbärstomater förra året, HUR goda som helst. Undrar om de kan växa inne också... :) Kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-05-13 @ 18:23:06
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Mellton

Det finns inget godare än egenodlat!:)
Kram Mellton.

Svar: Det har du helt rätt i!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-05-13 @ 18:43:07
URL: http://www.mellton.com
Postat av: Ellinor

Nja...träd var kanske att ta i, men vem vet vad som händer med det i framtiden. Tycker mest det är en kul grej, vare sig det ger frukt eller ej.

Körsbärstomater har jag alltid haft, men inte i år och inte förra året...Brukar driva upp mina egna från scratch, men kanske skulle fuska och köpa en färdig planta i år...?

Svar: Ja, gör det! Det är ju så gott. Sådär när de smakar sol.... Mmmmmm
Jenny Lina Carlsdotter

2013-05-13 @ 18:44:34
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Sofia

Åh så fint, och vad duktig du är!

Svar: Nja, det var ju det där frö-kittet från IKEA och det andra har andra satt och drivit upp, så inte så jätteduktig. men tack! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-05-13 @ 19:35:44
URL: http://withsofia.wordpress.com
Postat av: Angus

Men sicken grej! är det försent att börja gro nu? jag är helt lost i denna trädgårdsverksamhet!

Svar: Det är aldrig för sent! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-05-13 @ 20:56:10
URL: http://angusfoto.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0