Sommar i P1: Jean-Pierre Lacroix

Lyssna: Sommar i P1 med Jean-Pierre Lacroix 20130714 13:00
 
Jag har lyssnat väldigt mycket på Sommar i år, många fler än vanligt. Jag har några favoriter jag sitter och väntar på. En av dem har varit Jean-Pierre Lacroix, Frankrikes ambassadör i Sverige. Förutom det självklara i att jag är frankofil är det ju även intressant då jag själv har jobbat i den diplomatiska världen i Stockholm. Jag hade chansen att lyssna till honom live (HÄR) tidigare i våras när han besökte Örebro genom Utrikespolitiska föreningen, Örebro universitet och Alliance Française d'Örebro. Ambassdör Lacroix sommarpratade på självaste nationaldagen, 14 Juillet. Han pratar om skillnaderna mellan Frankrike och Sverige, men också vad vi har gemensamt. Han pratar om hur Sverige i många avseenden är striktare och mer formellt (!) är Frankrike och hur han har använt frack mer här än hemma. Han pratar om barnsoldater och krig och hans tid inom FN, hans tid på protokollet hos Sarkozy, hans band till Afrika och mycket mer. Och han gör det på svenska, om än ganska bruten. Coolt. Dagens tips till alla frankofiler. Och jag vet att många läsare av den här bloggen är det.
 
 

Kommentarer
Postat av: Mia

Jag var ju precis som väldigt lockad av lite franskt på radion men allvarligt talat, jag tyckte det var ganska slätstruket ock framförallt osammanhängande.

Svar: Jaha, det tyckte inte jag. Men som sagt, tyckte det var intressant att han pratade om "min" förre detta värld...
Jenny Lina Carlsdotter

2013-07-17 @ 14:09:47
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com
Postat av: Angus

tack för tyckningen av logga!! :)
Jag har lixom glömt bort sommar i P1!! kom på det igår så jag börja lyssna på maja (the sounds) det va oerhört spännande men jag somna ändå.. detär ju det där med att hålla sig vaken..

Svar: Haha. Podcasts är inget för dig, då! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-07-17 @ 16:45:00
URL: http://angusfoto.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0