Indonesisk kycklinggratäng

 
Jag gillar inte att följa recept. Jag vill höfta och hitta på själv. Däremot älskar jag att läsa recept och bläddra i kokböcker för att få inspiration. Min vän följer dock recept, väldigt noga. Hon tipsade om appen "Koka ihop" som hade gett henne många middagsidéer. Förutom alla recept i receptbanken ger den dig dagens recept. Jag skaffade den för inspo. Jag använde den till rabarbermarmeladen. Och sedan kom dagens recept upp på ovanstående rätt. Och jag var tvungen att laga den. Dels för att det var något jag aldrig skulle laga själv, med smaker jag aldrig skulle matcha ihop. Dels för att jag tyckte det var dags att följa ett recept och för att jag måste få nya influenser. Dessutom hade jag alla ingredienser hemma. Vilken succé det blev! Jag kan verkligen rekommendera denna rätt!
 
Indonesisk kycklinggryta
4 pers
1 st hel grillad kyckling (jag tog ett paket quornfiléer)
1 st röd paprika
3 st bananer
3 st vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
100 gram mango chutney
1 msk sambal oelek
1 tsk curry
 
Sätt på ugenen på 200 grader. Ta bort skinn och ben och dela kycklingen i bitar. Jag tog quorn som jag tinade genom att koka i vatten med massa curry, paprikapulver, ingefära, örtsalt och peppar och sedan stekte i rikligt med smör och strimlade (jag vet att några av er inte gillar quorn, då tror jag att zuccini och aubergine skulle passa istället). Lägg kyckling/quorn/grönsaker i en smort form. Strimla paprika och skiva bananerna och fördela dessa över kyckling/quorn/grönsaker. Vispa grädden och rör ner chutney, sambal oelek, curry (jag tog lite extra) och vitlök. Bred över blandningen över allt i den smorda formen och gratinera i ca 15 minuter eller tills allt fått fin färg. Sertvera med ris (eller bulgur som jag) och sallad.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0