Rabarbermarmelad
Det var ju ett tag sedan jag bestämde mig för att koka rabarbermarmelad. Inte förrän idag kom jag till skott. Jag passade även på att baka min ömma moders goda knäcke till. Marmeladen höftade jag med, men ungefär en liter rabarber i små bitar, säkert 4 dl vatten (det stod 1 dl i receptet, men så här års är rabarbern lite träig) och en halv citron i småbitar med skal (det kokas mjukt och gott och gör marmeladen fräsh). Låt koka allt mjukt i ca 15 minuter. Sedan tillsatte jag 3 dl strösocker och ca 1 dl gelésocker (receptet sa 6 dl syltsocker). Koka i några minuter till. Klart!
Kommentarer
Postat av: Anna
Duktig du är!
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Maria Orre
åhhh vad gott! :) ska ta och göra detsamma! :)
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Ellinor
Rabarbermarmelad/sylt är ju så gott - lite sötsyrligt sådär! Jag brukar göra en variant med kanel och ingefära och den blir gudomligt god. Allra helst äter jag den tillsammans med ost :)
Kram
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Trackback