Gröt



Det är lite lustigt, för denna veckan har jag bytt min vanliga frukost (smoothie och ett ägg) mot gröt. Mest för att jag inte har varit och handlat. Då hittar jag den HÄR artikeln på Svenska Dagbladets site. Gröt är inne, tydligen. I England och USA är det extra inne, dessutom. Prêt à Manger säljer 50 000 portioner gröt i veckan (jag åt själv en på mitt besök HÄR). I min gröttallrik hittar man fiberhavregryn, hela linfrön, solrosfrön, sesamfrön och valnötter. Toppat med kanel, honung och laktosfri mjölk. Vad hittar man i er?


Kommentarer
Postat av: Mia

Jag bryr mig inte om vad alla lchf:are håller på med, gröt är den bästa frukosten. Punkt. Man blir mätt och står sig ända fram till lunch. Och så luktar det barndom tycker jag.



Men nu när det börjar bli varmare minskar min grötkonsumtion, det är mer höst- och vinterfrukost för mig.

2012-04-24 @ 15:59:24
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com
Postat av: Sara

kör lchf gröten jag :) står mig länge på den med. Keso grädde ägg och smör i den. Och kanel på :) ibland hallon. Påminner mycket om risgrynsgröt :)

2012-04-24 @ 16:59:50
URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Jag äter väldigt sällan gröt, det blir när jag, precis som du, inte handlat ;) Då brukar jag köra ekologiska havregryn, krossade linfrön (underlättar för kroppen som skall ta upp dess näringsämnen) samt diverse annat smått och gott jag kan tänkas hitta i skafferiet!

Till skillnad från alla andra äter jag dock bara gröten som den är, dvs. ingen sylt eller mjölk till!

Kram

2012-04-24 @ 19:49:57
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Jenny

Mia: Jag känner likadant! Och ja, på vår och sommar blir det smoothies eller fruktsallad mer än gröt.



Sara: risgryndsgröt är gott ibland! Fast den där blandningen låter inte som något som JAG skulle tycka om, dock. :) Alla hittar sina egna favoriter, helt enkelt. Bra att det funkar för dig!



Ellinor: Om man har mycket i gröten går det ju bra utan något till, men annars tycker jag nog att det skulle bli lite tort. Andra grötfavoriter när man har lite mer tid är rågmjölsgröt, mannagrynsgröt och "cowboygröt" (majsgröt med lite manna). Kram!

2012-04-25 @ 07:58:19
URL: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0