Jennys glutenfria chocolate chip oat cookies

 
I helgen hade jag besök av mina vänner - en av dem glutenallergiker - över en fika. Jag bakade då några apgoda havrechokladkakor. Orginalet är på vetemjöl och jag tror att de blir lite ser sega och tjocka. Jag bytte ut vetemjölet mot mer havegryn och mandelmjöl, och då blev det lite mer som havreflarn. Väldigt musiga och smakrika havreflarn. Detta behöver du:
 
250 gr smör
2 dl rörsocker
0.75 dl strösocker
2 ägg
2 teskedar vaniljsocker
2 dl mandelmjöl
2/3 matsked bakpulver
1 tsk salt
3 dl havregryn
ca 200 gr mörk choklad.
 
Vispa smöret krämigt med rör- och strösocker i en stor skål. Vispa i äggen ett i taget. I en annan skål mixa mandelmjöl, havregryn, vaniljsocker, salt och bakpulver. Häll i mjölmixen i smörblandningen. Vänd i chokladen som du hackat. Klicka ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper, tryck till lite på klickarna. Smeten smälter ut rejält så lägg inte klickarna för nära varandra. Grädda i ugnen på 200 grader tills kakorna är gyllenbruna. Låt dem kallna innan du tar av dem från plåten. Lägg dem i fin burk. Som min ovan som jag passade på att visa upp ovan. Köpte den i Paris på det HÄR stället för 1,5 år sedan. Fin va?
 
 

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Nötmjöl binder betydligt mycket mer vätska än vanligt mjöl så de går inte att ersätta rätt av utan man får prova sig fram till rätt mängd ;) Dock verkar du ha fått ett riktigt lyckat resultat i alla fall. Vem gillar inte havreflarn menar jag!?

Svar: Fast jag tycket precis tvärt om! Jag tog MYCKET mer mandelmjöl och ändå blev det vattnigt. Likadant när jag har gjort pannkakor. Kanske är det "riktigt" nötmjöl det gäller och inte mandel? De var i alla fall mycket smaskiga! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-03-19 @ 10:51:19
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0