Piero Hamrins semifreddo
Mina föräldrar är med i Munskänkarna, och en gång gästades Munskänkarna av Piero Hamrin, den gamla fotbollslegenden Kurre Hamrins son. Han bor i italien och exporterar vin till Sverige. När han kom till denna sammankomst hade han tydligen med sig en halv gris från italien, bland annat. Och han bjöd bland annat på denna semifreddo. Jag var inte där då, men har fått smaka på pappa Carls version av detta recept ett par gånger. I går gjorde jag ett eget försök, och det blev mycket mumsigt. Eftersom jag bara lagade för två gjorde jag den på endast ett ägg (och alltså för tre personer) men det var inte för mycket för två, kan jag säga. Mycket, mycket gott. Så:
Semifreddo, 12 personer
200 g vit choklad
4 ägg
2 msk socker
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
150 gr italienska madelskorpor
Smält chokladen i vattenbad. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa gulorna och socker till en ljus och porös smet. Vispa grädden i en rymlig bunke. Rör ner äggulesmeten och chokladen och vänd ner yoghurten. Grovkrossa skorporna och vänd ner i smeten. Vänd sist ner vitorna med varsam hand. Häll smeten i portionsformar eller glas. Frys.
Kommentarer
Postat av: Angelica
Men åh vad gott det lät! Kanske kan kika in nästa helg? Kram
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Trackback