Herrgårdsjulbord

 

Och så gick veckans andra julbord av stapeln i går. På Karlslunds Herrgård lite utanför stan hade det dukats upp till det mest dekadenta julbordet jag någonsin sett. TRETTON sorters sill, mer än tretton köttsorter (inget jag åt då, såklart), fyra sorters lax, och en uppsjö av andra varma och kalla rätter. Bara en sådan sak som fyra olika sorters senap. Jag frossade i sill och lax och en massa olika sorters kål. Och så massor med dessert. Att äta så mycket och så fet mat med magkatarr kan dock inte rekommenderas. Jag mådde som en påse avskräde hela kvällen och det sitter i än. Men det var det fasiken värt! Jädrar i min lilla låda vad gott det var! Dessutom var herrgården full i riddargrejor, vilket för undertecknad gjorde upplevelsen extra spännande. Men nu väntar jag några dagar med att äta julmat... I kväll blir det istället absint. Det ska ju vara bra för magen... Men mer om det framgent. Trevlig lillördag, kompisar!
 

Kommentarer
Postat av: Miss Marie

Värsta lyxiga julmåltiderna för dig ju! Men kan tänka mig att all fel mat inte är bra för magkatarr. Det låter ju förresten inte särskilt kul, äter du medicin för det eller hur avhjälps det?

Svar: Ja det finns receptfri medicin som funkar bra om man gör en "kur" på en vecka, tio dagar. Och så undviker jag att äta vissa saker. Och när den här veckan är slut ska jag ta det lite lugnt också, tänkte jag. :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-12-18 @ 14:54:35
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com
Postat av: vanja

mysigt :)

2013-12-18 @ 17:52:21
URL: http://vvanja.blogg.se
Postat av: Sofia

Åh jag börjar riktigt längta efter att komma till Sverige nästa vecka och moffa julbord! Inte i lika snygg miljö som du dock, men ändå ;-)

Svar: Nej det var lite extra fint i år. Förra året var vi i jobbrestaurangen... :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-12-18 @ 19:06:52
URL: http://www.intheheadofs.se/
Postat av: Angus

Mysigt det såg ut! Får jag prova nästa år!

Svar: Ja gört!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-12-18 @ 21:36:37
URL: http://angusfoto.blogg.se
Postat av: johanna - tillvaron.se

Haha, julborg, julbord och absint. You're on fire :)

Svar: Verkligen! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-12-18 @ 22:58:47
URL: http://tillvaron.se/johanna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0