Jennys hallonyogurtglass

Jag kom i veckan på ett nytt recept som jag i lördags på min tjejmiddag exekuterade och testade på vännen. Det var mumsigt, tyckte hon. Denna "glass" innehåller inget vitt socker och inget ägg och är väldigt lätt att göra. Den är söt men ändå frisk, gräddig men ändå syrlig. Perfekta kombinationen om ni frågar mig. Gör så här: mixa (men var försiktiga för Guds skull! Inga fingrar i närheten när sladden är i) hallon och dadlar. Dadlarna ger glassen en lite karamellig, söt och god smak. Jag tog lite mer än en näve hallon och fem dadlar. Blanda med en del grekisk yougurt. Jag tog ungefär två och en halv stora matskedar. Blanda mixen med hårt vispad grädde, två delar. I mitt fall alltså hem stora matskedar. Vänd ner grädden försiktigt och låt gärna smeten bli lite fint melerad. Frys, fast inte för mycket, det ska vara lite semifreddofeeling. Alternativt mixa hallonen frysta och servera direkt. Jag åt resterna idag och då mikrade jag glassen lite innan jag åt den. Servera med färsk frukt och/eller bär. Mumsigt värre!
Kommentarer
Postat av: Angus
Hur går det med fingret???
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Ellinor
Mums! Låter som ett recept helt i min smak!
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Ellinor
SV: Skall fundera på detta. Tänker att kokosgrädde (det tjocka lagret högst upp i en oskakad förpackning med kokosmjölk) nog skulle vara ett riktigt fint substitut.
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Ellinor
SV: Jodå, du vispar det precis som vanlig grädde till önskad konsistens. Denna del av kokosmjölken är lite fastare (då den inte blandats ut med vätskan) och får därför liknande konsistens som grädde då man vispar. Jättegott! Kan jag verkligen rekommendera till mycket ;)
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Ida
Vad gott det låter, och ser ut!
Trackback