Jennys hallonyogurtglass

 
Jag kom i veckan på ett nytt recept som jag i lördags på min tjejmiddag exekuterade och testade på vännen. Det var mumsigt, tyckte hon. Denna "glass" innehåller inget vitt socker och inget ägg och är väldigt lätt att göra. Den är söt men ändå frisk, gräddig men ändå syrlig. Perfekta kombinationen om ni frågar mig. Gör så här: mixa (men var försiktiga för Guds skull! Inga fingrar i närheten när sladden är i) hallon och dadlar. Dadlarna ger glassen en lite karamellig, söt och god smak. Jag tog lite mer än en näve hallon och fem dadlar. Blanda med en del grekisk yougurt. Jag tog ungefär två och en halv stora matskedar. Blanda mixen med hårt vispad grädde, två delar. I mitt fall alltså hem stora matskedar. Vänd ner grädden försiktigt och låt gärna smeten bli lite fint melerad. Frys, fast inte för mycket, det ska vara lite semifreddofeeling. Alternativt mixa hallonen frysta och servera direkt. Jag åt resterna idag och då mikrade jag glassen lite innan jag åt den. Servera med färsk frukt och/eller bär. Mumsigt värre!
 

Kommentarer
Postat av: Angus

Hur går det med fingret???

Svar: Sådär. Ingen disk gjord och duscha är svårt men ontet är helt ok!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-04-08 @ 21:29:31
URL: http://angusfoto.blogg.se
Postat av: Ellinor

Mums! Låter som ett recept helt i min smak!

Svar: Ja, fast du kanske byter ut grädden mot något bättre? Jag är mycket öppen för förslag! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-04-09 @ 09:32:10
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Ellinor

SV: Skall fundera på detta. Tänker att kokosgrädde (det tjocka lagret högst upp i en oskakad förpackning med kokosmjölk) nog skulle vara ett riktigt fint substitut.

Svar: Jaha. Men då vispar man inte? Spännande!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-04-09 @ 11:27:30
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Ellinor

SV: Jodå, du vispar det precis som vanlig grädde till önskad konsistens. Denna del av kokosmjölken är lite fastare (då den inte blandats ut med vätskan) och får därför liknande konsistens som grädde då man vispar. Jättegott! Kan jag verkligen rekommendera till mycket ;)

Svar: Aha, tack för tipset!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-04-09 @ 11:54:07
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Ida

Vad gott det låter, och ser ut!

2013-04-09 @ 18:58:38
URL: http://idasivertsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0