Fish and chips
För ett tag sedan läste jag om äkta brittisk
Fish and Chips inne hos
Marie - som ju är gift med en engelsman. Jag jobbade efter gymnasiet i London på en
Harry Ramsden's på Piccadilly Circus. Det skulle vara deras flaggskeppsrestaurang och låg i det gamla och anrika men då väldigt nergångna Regent's Palace Hotel och skulle vara liiiite finare, med svärdfisk och andra finare fiskar på menyn (dock inte friterade då). Men trots kristallkrona och vita dukar var det ändå fish and chips. Och det åt vi som jobbade där i stort sett varje dag. Med
mushy peas, som ovan (dessa köpta på den brittiska mataffären i Söderhallarna). Till och med på julafton åt vi fish and chips. Behöver jag säga att jag inte kunde titta på fisk ett bra tag efter att jag slutat jobba där? Men efter ett tag kom det tillbaka, suget efter friterat. Och efter att jag sett det hos Marie skred jag till verket. Jag har aldrig friterat något hemma. Men jag använde en kastrull och gjorde testet med bröd innan och det gick finfint. Blev sketagott, faktiskt. Jag använde
Jamie Olivers recept som jag googlade fram efter att ha kommit ihåg att han lagade det i ett program när jag gick i högstadiet eller gymnasiet (!). Det finns tre hemligheter med bra fish and chips (förutom bra råvaror, som god potatis och bra fisk som torskryggen ovan): förkoka potatisen lite innan, salta fisken innan du panerar den för att dra ut det sista av vätskan och använd öl i frityrsmeten. Jag tog en alkoholfri tysk variant som jag sedan avnjöt till den färdiglagade fisken och den fick jättebra. Prova och kom hit och berätta hur det gick, vetja!
Kommentarer
Svar:
Haha, men vad bra! Den ser sjukt fin ut hörrö! Kram!
Jenny Lina Carlsdotter
Svar:
Ja, men det är ju inte direkt nyttigt, så kanske bra det! :)
ja gör det, vad spännande! Lycka till! :)
Jenny Lina Carlsdotter
Svar:
Attans, dålig fläkt? Inget sådant problem här, så det blir nog igen! :)
Jenny Lina Carlsdotter
Trackback