Fish and chips

 
För ett tag sedan läste jag om äkta brittisk Fish and Chips inne hos Marie - som ju är gift med en engelsman. Jag jobbade efter gymnasiet i London på en Harry Ramsden's på Piccadilly Circus. Det skulle vara deras flaggskeppsrestaurang och låg i det gamla och anrika men då väldigt nergångna Regent's Palace Hotel och skulle vara liiiite finare, med svärdfisk och andra finare fiskar på menyn (dock inte friterade då). Men trots kristallkrona och vita dukar var det ändå fish and chips. Och det åt vi som jobbade där i stort sett varje dag. Med mushy peas, som ovan (dessa köpta på den brittiska mataffären i Söderhallarna). Till och med på julafton åt vi fish and chips. Behöver jag säga att jag inte kunde titta på fisk ett bra tag efter att jag slutat jobba där? Men efter ett tag kom det tillbaka, suget efter friterat. Och efter att jag sett det hos Marie skred jag till verket. Jag har aldrig friterat något hemma. Men jag använde en kastrull och gjorde testet med bröd innan och det gick finfint. Blev sketagott, faktiskt. Jag använde Jamie Olivers recept som jag googlade fram efter att ha kommit ihåg att han lagade det i ett program när jag gick i högstadiet eller gymnasiet (!). Det finns tre hemligheter med bra fish and chips (förutom bra råvaror, som god potatis och bra fisk som torskryggen ovan): förkoka potatisen lite innan, salta fisken innan du panerar den för att dra ut det sista av vätskan och använd öl i frityrsmeten. Jag tog en alkoholfri tysk variant som jag sedan avnjöt till den färdiglagade fisken och den fick jättebra. Prova och kom hit och berätta hur det gick, vetja!
 
 

Kommentarer
Postat av: Angus

Du är så duktig!!
Jag har ju en annan sida som jag inte får till. Denna va ju mallen typ klar nu! va bara och lägga in bilder på rätt plats typ.. vi får tala om det där! :)

Svar: Haha, men vad bra! Den ser sjukt fin ut hörrö! Kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-04-03 @ 21:59:55
URL: http://angusfoto.blogg.se
Postat av: Sofia

Vad duktig du är!

Jag har något att erkänna. Trots att jag har bott i England i 11 år så har jag aldrig ätit fish and chips...pinsamt va?
Reuben älskar det däremot så jag kanske borde våga mig på det här...

Jag återkommer och berättar om jag har lyckats tagit mod till mig och tillaga det!

Svar: Ja, men det är ju inte direkt nyttigt, så kanske bra det! :)
ja gör det, vad spännande! Lycka till! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-04-04 @ 00:13:01
URL: http://withsofia.wordpress.com
Postat av: Miss Marie

Mmm, så gott! Vi har lagat det hemma en gång och det blev gott, men sen stank vårlägenhet av fish & chis i en vecka efteråt, så vi har inte gjort det nån mer gång! Men vi njuter av det när vi är i England! :)

Svar: Attans, dålig fläkt? Inget sådant problem här, så det blir nog igen! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-04-04 @ 19:17:43
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0