Middagstipset - Jennys grekiska sallad
Nu var det länge sedan jag bloggade recept tycker jag. Denna sallad var fasligt god och är inspirerad av Kalymnosresan jag gjorde med familjen på sensommaren. Där fick vi för första gången äta sallad med färsk dill i. Att man inte tänkt på det innan! Gör en grundgrönsallad med vad du tycker om. Pimpa den med granatäpple och färsk dill. Massor med färsk dill! Jag gjorde min sallad lite matigare också genom att tillsätta Renée Voltaires quinoamix som innehåller röda linser och torkade grönsaker. Gör en dressing på olja, vinäger (jag tog hälften vittvinsvinäger och hälften balsamvinäger med granatäpple för att matcha min sallad), houng (timjanhonung från Kalymnos i min, men jag tror vilken god som helst passar) och senap. Krydda efter behag. Jag hade dill i dressingen också. Toppa salladen med massor av stekt halloumi. Klart! Jättemumsigt kan jag meddela. Som Grekland på en tallrik!
Kommentarer
Postat av: Caroline
Det låter ju hur gott som helst!
Det ska jag prova, tack för tipset!
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Elise
Ser HELT fantastiskt gott ut.
Wow.
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Viccy
Åh, det där ska jag prova! :)
Trackback