Je suis un peu frustrée



Samtidigt som jag är så glad att läsa franska igen, samtidigt som jag älskar att sitta i samma rum som ivriga studenter igen, är jag så fruktansvärt frustrerad. Allt som vi hittills lärt oss i klassen - allt som vi kommer att lära oss - kan jag redan. Visst, jag var på niveau débutant på Sorbonne. Men jag kunde när det begav sig ändå föra lättare konversationer på franska. Herregud jag bodde ju i Frankrike, klart jag kunde det. Jag kunde prata om vad jag hade gjort, skulle göra och vad jag gjort för länge sedan. Nu kan jag inte föra en konversation utan att jag måste tänka efter på hur jag ska böja verben, måste nästan alltid prata i presens eftersom jag glömt allt annat och niar och duar min lärarinna om vart annat eftersom jag inte kan hålla i sär det. Det är så frusterarande. Jag KAN ju det här. Det är ju inte ens svårt. Ändå kommer jag inte på det. I går när jag hade glömt mina devior, pouvoir, vouloir höll jag på att börja grina. Alltså jag är ju tillbaka på noll! Jag förstår allt. Men jag kan inte svara. Jag kommer inte på orden. Efter klassen pratade jag med min lärarinna - på franska - och hon sa att det märks att jag är långt före alla andra. Att jag har en "större förståelse för språket". Att hon inte tror att kunskapen är borta utan att det bara är lite méli-mélo dans ma tête. Eller, så sa hon inte - hon var mer sofistikerad. Men det är så det känns. Méli-mélo. Men jag får tro henne. Snart kommer allt tillbaka. Jag har ju trots allt tentat av niveau débutant och fått näst högsta betyg. Det borde ju betyda något. Ja, suck.


Kommentarer
Postat av: Miss Marie

Det är ju det som är så frustrerande med språk, att det är en färskvara och man tappar det så fort!

2012-03-06 @ 08:09:04
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Så är det väl ofta med språk som legat i dvala - kunskapen och förståelsen finns där inom oss, vi behöver bara öva lite för att det skall vakna till liv igen. Snart släpper det ska du se och då kommer det att bubbla franska ord och fraser ur din mun!

Önskar dig en fin tisdag.

Kram

2012-03-06 @ 08:44:51
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Christine&Paris

Så blir det tyvärr, när man inte praktiserar det dagligen. Jag pratar ju svenska med mina kolleger hela dagarna. Förutom telefonsamtal och samtal med kunder etc. Jag kan ha skitsvårt för att prata med Christophe när jag kommer hem från jobbet, haha. Så när jag är riktigt trött säger jag det jag inte får fram på engelska i stället. DET min vän är frustrerande om något!

2012-03-06 @ 09:27:28
URL: http://christineiparis.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Äh, du KAN ju! Jag gör fortfarande misstag efter 17 år!! Vad sägs om det kompis?

Det kommer att trilla dit snart, som en liten guldpeng! Jag lovar!! Tills dess: Bon courage et n'oublies pas ton Bescherelle!! Biz

2012-03-19 @ 12:21:41
URL: http://krokofantinfrance.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0