Hemlagat - borta
Om man inte kan göra hemlagat kan man låta någon annan hemgöra det och sedan köpa det! Jag fiixar och donar som bekant gärna i köket - men syltkokerska och svamptorkerska, det är jag inte. Tur då att min ömma moder nyligen var på julmarknad och införskaffade torkade trattisar och hallonsylt till mig. Därtill också ett par hemstickade raggisar. Pengarna hon betalade med gick dessutom till välgörenhet, win-win. Raggisarna har jag redan invigt - det är kallt nu. När magen är i ordning ser jag fram emot att prova de ätbara presenterna också. Trattisar på fisk eller nedsmulade i en god sås. Vad kan man mer göra för gott med torkade trattisar?
Kommentarer
Postat av: Ellinor
Hemmagjort slår Ica med hästlängder!
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Angus
Sås! man kan göra sås!
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Angelica
Paaj. Paj med västerbottenost.
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: anna
trattisar ska du ju göra gräddbaserad soppa på, det enda vettiga. risotto går ju också iofs.
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Carolin
Mitt förslag (då soppa med grädde redan har kommit upp) är att du gör en omelett i en ugnsfast form, i ugnen. Och en svampstuvning som du täcker den med, in i ugnen så den får baka till sig. Otroligt gott. Får tacka kusinen som är kock för denna rätt.
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Trackback