The perfect scrambled eggs

 
Ända sedan jag i Amerikatt fick smaka på min första portion scrambled eggs har jag varit såld. En brunch är inte en brunch utan dem. Men det är inte bara att. Många hotell och brunchbufféer bjuder på antingen stenhårda ägg, klumpiga eller torra. Jag själv har fått höra många olika recept på hur de perfekta äggen ska tillagas. I kastrull med mycket smör och med trägaffel som pappa. Eller med mjölk, eller med grädde. Vissa har tipsat om microvågsugn, andra om vattenbad. Men nu tror jag banne mig att jag har hittat rätt. När min vän beskrev detta recept för mig fick hon något religiöst i blicken. Det gjorde att jag var tvungen att prova. Och tro det eller ej - det var inte lätt att få det perfekt. Första satsen åkte i sopen. Här gäller det att inte ha för varmt och inte för kallt, att inte röra för mycket och inte för lite. När man väl får in det dock, så håller äggen sig krämiga länge. Jag ger er den perfekta krämiga äggröran: Dela äggens vitor och gulor. Stek vitornasvag värme medan du bara vänder de försiktigt i pannan. Ta av stekpannan från värmen och häll på gulorna. Blanda försiktigt tills du har fått önskad konsistens. Klart! Du kommer inte ångra dig!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Oj, kanske tom jag får prova.

Svar: Gillar du inte det i vanliga fall? Gört! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2012-08-02 @ 08:27:02
URL: http://nanniss.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0