Ägg à la Cabot
Alla - inklusive undertecknad - blir skeptiska första gången de hör om denna rätt. Men alla - inklusive undertecknad - gillar den när de väl smakat. Ägg i currysås. Eller Ägg à la Cabot. Cabot var amerikansk ambassadör i Sverige och denna rätt serverades ofta på hans tillställningar. På somrarna kunde man få den kall, då i en gräddfilssås smaksatt med curry.
Ägg à la Cabot, 4 personer
6 hårdkokta ägg
4-6 skivor bacon (eller à la bacon från Hälsans kök som jag använder)
färsk gurka
ett grönt äpple
en gul lök
beschamelsås
curry
Hådkoka äggen. Mixa ett skalat grönt äpple (Granny Smitth) och en gul lök till en fin massa. Stek dem med curry i en gryta. Häll på mjöl (rör ordentligt så att det inte klumpar sig med lök- och äpplemassan) och gör (ganska tjock) en beschamel. Tillsätt salt och peppar och mer curry om det behövs. Dela äggen i halvor och lägg dem med snittytan ner i en ungfast form. Häll på currysåsen och grädda i ugnen i ca 7 min i 225 grader. Servera med knaperstekt bacon och riven färsk gurka. Klart! Prova, vetja!
Kommentarer
Trackback