Jag vet nog allt att du tycker min blogg är larvig!



Så sa jag till en killkompis när han skickade ett sms som syftade till något jag hade skrivit i bloggen. Och fick ett nytt sms som ni kan se ovan. Fint, tycker jag. Ibland tycker jag det är lite läskigt. Med bloggen. I min värld ska man helst blogga om politik, mänskliga rättigheter och analyser av samhället. Men jag tycker de bloggarna redan finns. Och min blogg kom till av en helt annan anledning. Jag vill fokusera på de saker som får mig glad. Jag vill ha en övervägande lättsam blogg. När jag pluggade mänskliga rättigheter hade vi en delkurs om folkmord. Flera gånger hade vi dessutom filmkväll där vi fick se spel- och doktumentärfilmer från Rwanda, Kambodja och Förintelsen. Då kommer jag ihåg att mitt behov av en motpol till allt seriöst började. När jag kom hem ville jag inte läsa tunga akademiska artiklar eller se en svår dokumentär om någon konflikt. Jag ville titta på en amerikansk, halvlarvig serie. Min blogg har ungefär samma funktion. Här lämnar jag allt som har med min yrkesvärld och det jag har utbildat mig i åt sidan och är lite lättsam. Det är väl ok?


Kommentarer
Postat av: Anna

Ja helt okej! :)

Min blogg finns mycket till för att jag ska kunna gå tillbaka och titta vad som hände för ett år sen tex. en dagbok på nätet! Även om jag inte skriver om det allra privataste..

2011-11-15 @ 08:16:10
URL: http://nanniss.blogspot.com
Postat av: Jenny

Åh va kul att du oxå va där! Vi måste varit där samtidigt då förmodligen:-) Håller med om det du skriver ovan! När jag läste global hälsa hade vi en del som handlade om bla barnsoldater och fick se en äkta filmning/dokumentär från just Sierra Leone under 90-talet som en modig man gjort med risk för sitt eget liv, där han lyckades få med hur rebellerna körde runt i sina jeepar och stympade och slaktade folk etc samt hur svårt det är att just rehabilitera barnsoldater....otroligt viktiga ämnen men som är svåra att ta upp i en blogg hur viktigt det än är :-(

2011-11-15 @ 09:40:00
URL: http://vofflan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0