Pierre Hermé
Makroner är ju hypade nuförtiden. Men tyvärr finns det få bra makroner i Sverige. Makroner ska vara saftiga, fluffiga och mjuka. Absolut inte torra och hårda som många svenska makroner är. Ladurée är ju på modet för många svenskar som besöker Parran. Eller London, New York eller LA för den delen. Och de är ju goda. Och har fina askar. Angelina är också populärt och har också fantastiska bakelser och lokaler, som även var Coco Chanels favorit. Men ska man bara ha ett par hederliga minimakroner är Pierre Hermé enligt mig (och Kenza som var den som introducerade det för mig) det absolut bästa stället att gå till. Fantastiska makroner som alltid är färska (man ska förvara dem svalt gott folk, och de är en färskvara, konsumera a.s.a.p) och goda. Förutom de klassiska smakerna bjussar dessutom Pierre Hermé alltid på fantastiska säsongsbaserade, tillfälliga smaker. Eller vad sägs om färsk mynta och ärtor? Eller kanske morot, apelsin och kanel eller grönt te, röda bönor, lime och ingefära? Prova, hörrni! Och kom ihåg att förvara dem i kylskåpet! Slutmakronföreläst. Och hörrni, ursäkta för alla bajsnödigt poserande bilder på undertecknad. Jag har drabbats av ett svårt fall av är-man-inte-med-själv-har-det-aldrig-hänt-syndromet. Over and out.
hihi va söt du är! jag ska till london imorgon så lite laduree blir det garanterat :D
Klart man ska unna sig lite gott! :)
Prova J-P Hévin, riktigt goda de med! Finns på rue St Honoré och på Gourmet-avdelningen på LaFayette!
Och visst är det Malmö, Kungsgatan-allén :) Hoppas du får det fint i Paris!
snygg header :)
Mmmm...
Mm, kanske skulle köpa några stycken på Galerie Lafayette till helgen =)
Ja, om det är någonstans i Paris man skall köpa macarons, är det hoss herr Hérme.
Kram