Utflyktstorsdag

Torsdagen fick bli utflyktsdag. Efter lite jobb framför dataskärmen bar det av ut i de Halländska skogarna. Vi började vid Vippentorpet i Timmershult. Ett gulligt litet torp från 1700-talet med halmtak.







Vidare in i skogarna mellan Timmershult och Hjörnered. In i trollskogarna, värda att hamna på en John Bauer-teckning. Där finns Hallands största blockstensgrotta, Midsommargrottan. Enligt legenden ska det bo ett snällt troll där som vid ett tillfälle hjälpte en bonde att få upp sin ko som olyckligt trillat ner i grottan, detta mot att få mjölka kon gengäld.





















Vidare mot Ysby, med ett liten stopp vid vackra Hjörneredssjöarna.





I Ysby besökte vi en gammal goding...











Sista stoppet blev det gamla konditoriet (som stavar conditoriet) på torget i Laholm. Jenny åt som vanligt dubbelt så mycket som alla andra.





Sista dagen i Halland bjuder på jobb framför datorn, men det ska även insupas det allra sista innan Jenny Lina Carlsdotter beger sig tillbaka till Bergslagsskogarna igen. Tjipp!


Kommentarer
Postat av: Sandra

Det ser ut som om du har en alldeles underbar ledighet! Ang macarons...jag har ännu inte hittat de perfekta här i Stockholm. Har handlat lite varstans t.ex på Pont Nouveau och Saturnus. Jag åt en helt ljuvlig macaron med mintchoklad på ett mingel där för något år sedan, men tror inte att de har de till försäljning....annars ska Le petit France på Kungsholmen vara bra har jag hört, det är en skam att jag inte varit där...Det blir i alla fall Laduree när jag åker till Paris i höst ;)

Många rader om bakverk, men det är de väl värda;)

Trevlig helg, hälsa Lindesberg!



2010-07-23 @ 16:32:47
URL: http://storstadstockholms.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0