Hemma

 
Jag har ju fått en massa nytt då mormor flyttat till mindre och inte längre får plats med allt. Detta har lett till att mamma och pappa rensar och det har lett till att jag även fått grejer av dem. I köket står nu denna vackra pjäs. En gjutjärnsmortel. Kommer man från Bergslagen måste man ha gjutjärn i sitt hem. Denna är lika fin som prydnad som den är användbar. Jag har ännu inte fått tillfälle att använda den men jag tror vi kommer bli mycket lyckliga ihop.
 
 
I köket står även mormors fins kakburk från Schweiz som hon brukade lägga nybakta bretzeli eller Basler Läckerli i. Så himla fin. Står bredvid min fina kakburk från Parran. Väldigt internationellt kakburksutbud hos mig. Öh, ja. 
 
 
Den gamla tyska köksvägen jag hittade på Myrorna när jag flyttade in har fått flytta till förmån för mormors mycket finare, svenska våg. Som heter som min fina farmor hette, och därmed känns lite extra kul.
 
 
Och apropå farmor så står hennes fina Emma-fotölj nu i mitt vardagsrum. Mormor ärvde den efter farmor och nu när den inte längre får plats hos henne fick den flytta hem till mig. Jag älskar den! Den är rejäl men inte så tung som gamla möbler kan vara, så jag kan lätt flytta på den. Och där står den så fint och påminner mig både om farmor och mormor på ett så fint sätt. Och den passar verkligen in i mitt hem, tycker jag.
 
 
I vardagsrummet ligger den gamla sagoboken från Schweiz. Ja, om ni inte redan gissat det är min mormor alltså från det lilla alplandet. Jag tänkte att boken kan få mig att öva på min knaggliga tyska. Jag förstår nästan allt men kan i stort sett inte prata alls. Kanske lite högsläsning?
 
 
I hallen står de fina, lite spejsade fågeltavlorna. Passar finfint med fågelfatet som redan stod där. Jag älskar som jag redan bloggat om flera gånger att mitt hem är mitt. Av olika anledningar är det så himla viktigt för mig. Och när jag kommer hem kan jag verkligen känna att jag är hemma. Och det är så himla härligt (och har inte alltid varit självklart för mig). Dessa saker får mig att känna mig ännu mer som hemma. Underbart! 
 

Kommentarer
Postat av: Angus

Så fint så fint! Du gör så mysigt
har en exakt likadan våg! :) och en i vit.. men typ exakt samma saker på! :) great minds think alike

Svar: Tack så mycket! ja, jag veeet! Jag ville ju ha din, för att den hette Gunda. Och så fick jag en! Och klart vi tänker lika, vi är ju så smarta och bra! :) Kram
Jenny Lina Carlsdotter

2014-03-25 @ 20:20:42
URL: http://angusfoto.blogg.se
Postat av: Annika

OJ vilka härliga saker du fått av din mormor. Underbara!!
Vågen känner jag mkt väl igen, en sådan hade vi också.
Jag tycker om ditt hem. Personligt. Inte BARA vitt. Love it!!
Kram!!

Svar: Ja, de är så fina! Och TACK! Vitt, vitt, vitt är inte riktigt min melodi... Kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2014-03-26 @ 00:13:33
URL: http://kankaglenreston.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0