Tre filmtips

I det är bruset, med så många playsidor, kanaler och filmsidor är det ofta svårt att hitta något bra. Många gånger när jag sätter mig ner för att se något slutar det med att jag letar runt i en timme, börjar kolla på några (dåliga) filmer eller serier, inte hittar något och går och lägger mig eller läser en bok (vissa skulle kanske dock argumentera för att boken är det bättre alternativet, men låt oss strunda i det för stunden). För att inte tala om när jag kommer hem till någon som har TV. Då flippar jag runt, runt och blir så irriterad över att det bara är skit på dumburken. Nyligen har jag emellertid fått tre superbra filmtips, alla över 7 på imdb, och väldigt olika varandra.
 
 
 
Den första filmen blev jag tipsad om genom Alex och Sigges podcast. Mitt. De talade så imponerat om den att jag var tvungen att se den. Den handlar alltså om presidentkandidat Mitt Romney och hans två försök att nå presidentposten. Jag erkänner att min bild av honom inte var så där jätteskön innan jag såg filmen. En konservativ mormorn med inte så jättefräsha åsikter. Men alla är mänskliga och har en historia. Och denna historia är intressant att se. Man får liksom inte se så mycket, men ändå jättemycket, på något sätt. Filmen fokuserar mycket på hans familj och hur de stöttade honom genom dessa åren, med misslyckandet på slutet. Jag ska inte ge för mycket av storyn. Se den. Ett Netflixorginal.
 
 
 
Den andra filmen blev jag tipsad om av min vän Linde. Des hommes et des dieux (Gudar och människor är den svenska titeln). En typisk Lindefilm, skulle jag säga. Och jag älskade den, såklart. Det tog ett tag för mig att komma in i den (mycket på grund av min vana för bruset jag tidigare nämnde). Detta är en film som går sakta fram, men som inte passar till att flippa med mobilen samtidigt, om man säger så. Mot slutet var jag helt klistrad och tårarna rann ned för kinderna. Det är en film om medmänsklighet, medmänsklig kärlek och gränslös kärlek. Men också en film om krig, hat och konflikter. Den handlar om några franska trappistmunkar som lever i ett kloster i Tibhirine i norra Algeriet. De lever i lugn och frid med den omgivande muslimska befolkningen. De ber, utför sina dagliga sysslor och hjälper den fattiga ortsbefolkningen så gott de kan. En dag dyker muslimska terrorister upp i trakten och hotar klostret. Munkarna överväger då om de skall stanna kvar och riskera att dödas eller om de skall lämna klostret. Karaktärerna är så fint porträtterade och speglar människans brister, men framförallt människans otroliga förmåga till att älska.
 
 
 
Den sista filmen blev jag tipsad om av min kollega. Den handlar om det uppkopplade livet vi lever och vad som kan hända i detta, farorna med modern teknologi och kommunikation. Självklart är det en amerikansk sensmoral i det hela, men den har en poäng. Det är en sådan film som flätar samman människoöden och berättar tre olika historier parallellt. Dessutom ser vi både Alexander Skarsgård och Michael Nykvist i rollistan (och Marc Jacobs, lite förvånande). Ett par får sina identiteter kapade genom nätforum och onlinepoker, en familj drabbas hårt av nättmobbing och en TV-story om minderåriga onlinestippor blir till en tragisk historia för alla inblandade. Helt klart sevärd.
 
Ja, och det var mina tre filmtips. Fly bruset!
 

Kommentarer
Postat av: Angus

Trevligt med filmtips!! kanske får ta och titta på nån av dom nån dag.
Klart du ska vara en del av Embryos liv! du är ju en del av min! :) ♥

Svar: Hurra! ☺️❤️
Jenny Lina Carlsdotter

2014-02-25 @ 15:14:03
URL: http://angusfoto.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0