Jorden vi äter. #byttilleko

 
Igår var jag och min familj på ett föredrag med Ann-Helen Meyer von Bremen, en av författarna till boken "Jorden vi äter". Boken handlar om ekologiskt och o-ekologiskt odlande på alla våra kontinenter och hur det påverkar miljön. En av arrangörerna till föredraget var Naturskyddsföreningen, som har utnämnt denna veckan till Miljövänliga veckan (varje år vecka 40). Under veckan, 28 september till 8 oktober, uppmanas människor att byta ut ett par varor till ekologiska varor som gör stor skillnad för miljö och människor. Mejeriprodukterna med sitt breda utbud där mjölken intar en hedersplats, bananer och vindruvor (glöm inte russinen), favoriten kaffe; och sist men inte minst potatisen, som ligger högt i bekämpningsmedelsligan. Dessutom utmanar de svenskarna att ta upp kampen med danskarna som har dubbelt så stor eko-konsumtion som vi. Allt samlas under hashtaggen #byttilleko i sociala medier. Ni är väl med, va? 
 

Kommentarer
Postat av: Annika

Ah, det visste jag inte.
Här i USA är det lätt att hitta ekomat. Det finns ju tom hela affärer som bara säljer ekologiskt. Gillar det stort.
Men, jag kan blir bättre jag också Köper alltid ekomjöl och ägg, och kyckling.
Men, som sagt, bättre upp!!
Kram!!

Svar: Ja, USA är ju en av de största bovarna. I USA är bekämpningsmedel till t.ex. majs som är förbjudet i EU helt ok att använda, och djuren behöver inte gå ut på många farmer. Bra att den ekologiska marknanden växer!
Kram
Jenny Lina Carlsdotter

2013-10-03 @ 14:43:28
URL: http://kankaglenreston.blogspot.com
Postat av: Angus

jag tänker ofta att jag vill bli duktigare på det där! Jag älskar att köpa ekologiskt men sen när jag står där med mina pyttelilla lön så hamnar ofta det billigaste i korgen! :(
jag skulle väldigt gärna vilja köpa närproducerade grönsaker!! det vore underbart
HöstmysJenny är givet! när jag kommer hem från gran canaria för då kommer depressionen infinna sig på riktigt!

Svar: Ja men nu är det ju bättre! Man får välja varor tror jag. Och om man inte ställer om kommer det aldrig bli ändring! Vi slänger dessutom så sjukt mycket mat i det här landet, så man kanske ska välja bättre också, tror jag. Men klart det märks i plånboken. Höstmys efter GC låter tipptopp! När är det ni åker? KraaaaM!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-10-03 @ 18:37:49
URL: http://angusfoto.blogg.se
Postat av: Lisa

Ja absolut! Jag är med!

Svar: Super! Tillsammans gör vi skillnad!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-10-04 @ 23:13:25
URL: http://Parislisa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0