(Eko)logiskt. #byttilleko

Idag är det sista dagen på Miljövänliga veckan som jag bloggade om HÄR. Den största invändningen man får från människor mot att köpa ekologiskt är att det är för dyrt. Jag har själv varit en av dem, då jag till för ett par år sedan alltid varit antingen fattig student eller arbetssökande med en mager vikarelön. Men det FINNS faktiskt billig ekologisk mat. Mitt tips är Axfoods (Willys, Hemköp, Snabbgross, Handlar'n m.fl) Garant. Jag är mycket nöjd med produkterna, både pris och kvalitet. Så nu finns det ingen anledning att skippa eko, eller hur? Tipptopp!
 

Kommentarer
Postat av: Miss Marie

Jag tror ändå det är ett medvetet val man måste göra, ärligt talat så tror jag inte det är så många som absolut inte har råd att köpa ekologiskt, man prioriterar bara bort det! Det finns vissa varor jag alltid köper ekologiskt och sen andra som jag köper då jag har möjlighet till det.

Svar: Ja, fast det är ju precis så jag menar. Att man SKYLLER på det. Och med märken som Garant som oftast är billigare än de "vanliga", o-ekologiska märkena så kan man inte skylla på det. Det blir lättare att göra det där medvetna valet. Jag gör som du, försöker välja det jag vet är väldigt dåligt för miljön eller mig själv, och nöjer mig med närproducerat (dvs i alla fall Sverige) när jag kan. men jag köper också billiga produkter som är o-ekologiska ibland... Men jag jobbar hårt med att bli bättre på det nu.
Jenny Lina Carlsdotter

2013-10-08 @ 09:27:06
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com
Postat av: Johanna - Tillvaron.se

Jag har gett mig själv ett löfte att bli mer ekologisk nu. Nystart efter flytt och allt, du vet hur man är. Och till min stora glädje insåg jag att det ligger ett urtrevligt Willys precis bredvid lägenheten. För just Garants varor tycker jag också är kanon!

Svar: Låter ju toppen! jag hade inte handlat på Willys innan jag flyttade hit, men nu har jag en jättenära mig och en på väg hem från jobbet, och jag är jättenöjd! Trodde det var mer budgetkedja över det men det är det ju inte. Superbra!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-10-08 @ 14:48:50
URL: http://tillvaron.se/johanna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0