Medicinsk yoga

 
Min ömma moder tränar tre olika sorters yoga tre gånger i veckan, I höst planerar hon fyra olika klasser (jag ska nog nämna att min mor numera är pesionär). I går inledde vi dagen med ett pass medicinsk yoga. Det är som jag upplevde det mer fokus på meditation, avslappning och andning än power yoga som jag är van att träna. Den här klassen ska bland annat hjälpa onda ryggar, varför mamma bokade in mig också. Senast när jag var på Loka såg jag på TV4:s nyheter att undersökningar visar att just medicinsk yoga har mycket positiv inverkan på ryggproblem. Vi låg på gosiga tunna madrasser och inte vanliga yogamattor och bara på en enda övning kunde man stå om man ville.Varje övning avslutades med ett såkallat rotlås. Sedan var det en lång djupavslappning när ledaren gick runt med några klockor (om syns på första bilden) som hon ringde med över våra kroppar och sist var det en lång meditationsövning med speciell andning när man delade upp inandningen i fyra delar och utandning i två medan man skulle tänka ett mantra. Jag gillar "träningsyoga" mycket, och detta var ju inte det. Men om man inte ser detta som träning per se, utan mer som sjukgymnastik eller själavård, ja då är det toppen. Jag kände att det var bra för min rygg. Jag kan tänka mig att följa med igen, faktiskt. 
 

Kommentarer
Postat av: Lotta

Jag skulle behöva hänga med!

Det ser skönt ut. Bra att investera i själavård!

KRAM och ha en fin vecka

Lotta

Svar: Verkligen. Glad att mamma tänker på mig och bokade in mig också. Kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-05-19 @ 19:49:36
URL: http://www.charmigacharlie.blogspot.com
Postat av: Angus

Man måste ju prova lite olika! Själv får jag ont i ryggen av yoga, gör väl inte övningarna korrekt antar jag. Detta låter dock lite mer som min stil
Sv: Kanske stämmer din teori om ångesten över sommaren ska ta slut, men jag tror mer det bottnar i alkoholens frammarsch under sommaren. Alkohol ger mig ångest.

Svar: Kanske något för dig då?
Med all rätt, man ska inte ta lätt på det där med alkohol.... Kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-05-19 @ 20:54:41
URL: http://angusfoto.blogg.se
Postat av: Hanna Karlsson

Kul att testa något nytt!

Svar: Ja, verkligen! Det var skönt också.. :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-05-19 @ 22:01:10
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0