Hälso-zombie

Idag fick jag den HÄR krönikan skickad till mig. Intressant och läsvärt tycker jag. Mycket av det håller jag med om. Min instagram svämmar över av #fitspo-bilder och liknande. Läs och kommentera, vetja!
 
 

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Läste denna krönika häromveckan och visst har hon en poäng i det hon skriver. Å andra sidan väljer vi själv vem och vad vi följer. På Facebook är det kanske lite svårare men när det kommer till Instagram och bloggar är det trots allt ett aktivt val. Tycker man att det blir för mycket, ja då får man kanske helt enkelt rensa lite. Jag vet att vi pratade om detta sist jag var uppe och jag vet själv vilket "tema" framför allt mitt Instragram har. Å andra sidan är det ett av mina största intressen och ett bra forum för att både själv kunna inspirera (kanske?) och låta sig inspireras.
Bloggen har en lite annan inriktning och Facebook en tredje. Tror inte vi kan skylla på "alla andra", utan vi får själv, aktivt ta ställning till vilket informationsflöde vi vill utsätta oss för.
Kram

Svar: Ja absolut är det så, fast bilderna och fenomenet finns ju fortfarande kvar, och påverkar (nu tänker jag främst på unga personer med låg självkänsla, som alltid när det kommer till hur kroppsideal framställs i (sociala) media. Det är ju många av de där bilderna som inte alls är sunda (som ligger under hashtaggarna hon nämner). Det finns ju många som är jättehälsosamma och sunda och bra, men det börjar växa fram en hel del ohälsosamma där på insta. Sedan kan man ju se vad andra man följer har "gillat" för bilder och det skrämmer mig hur många halvnakna, extremt deffade, muskliga kroppar jag ser där. Så tycker jag. Allt i moderation, är min refräng. Men alla får tycka olika, såklart. Detta är min åsikt. Det är synd att det ska bli sådana extremer hela tiden, tycker jag. Alla får leva som de vill och lägga upp vad de vill och jag behöver inte titta, men jag kan fortfarande tycka att det är läskigt vilka bilder som finns där och hur många som "gillat" de,. Bilder på människor som i MIN syn inte kan leva hälsosamt. Men som sagt. "To each their own". :) Kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-05-23 @ 14:56:13
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Ellinor

SV: Jag håller helt och hållet med dig i det du skriver. Lättillgängligheten och möjligheten att "inspirera" är inte bara av godo. Visst finns det skrämmande mycket snedvridna ideal och bilder och det är sorgligt hur snabbt dessa sprids och att de faktiskt är inspiration och ideal för många, i synnerhet yngre tjejer. Jag "städar" ofta bland de användare jag följer då jag känner att det som de förmedlar inte längre tilltalar mig eller är i linje med vad jag tycker är sunt. Även om man önskar att man kunde påverka andra att göra samma ställningstagande är det svårt. Det som då är viktigt är att lyfta fram de som i detta fall är genuint sunda och har en hälsosam inställning till kost, hälsa, träning och livet i stort.
Ett annat stort problem som jag ser och som egentligen upprör mer än vad gemene man gillar, är företagen som drar nytta av detta. Stora företag som tjänar pengar på dessa unga tjejer (tyvärr är det ofta yngre tjejer) genom att sponsra dem med antingen produkter och/eller bloggportal osv. Det är upp till var och en att tycka/tänka vad man vill, men som företag och förebild tycker jag ändå att man borde visa på ett visst ansvar.
Detta är en jätteviktig diskussion och det är bra att den kommer upp. Nog för att tränings- och hälsotrenden i mångt och mycket har en positiv effekt, men vi får inte blunda för baksidan och de negativa effekter som kommer med den.

Svar: Det där med sponsring i dessa fall har jag inte ens tänkt på men nu när du säger det ser man ju många som hela tiden tar kort på vissa pridukter (ofta proteinpulver eller sådana där fettförbrännande heat-tabletter som jag tycker verkar sjukt läskiga....). Herregud, nu blev jag ännu mera upprörd. Som du skriver: Det är jätteviktigt att detta kommer upp till diskussion. Så. Sluttjatat. :) Trevlig helg!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-05-23 @ 16:11:26
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Angus

Läste precis igenom och skulle själv kunnat skrivit krönikan. Over and out.

Svar: Ja. den är bra skriven. Hon är baar 23! Kram
Jenny Lina Carlsdotter

2013-05-23 @ 23:54:41
URL: http://angusfoto.blogg.se
Postat av: Ellinor

SV: Det verkar i alla fall som om vi tänker/associerar detta med samma företag, vilket talar sitt uppenbara språk ;) Men nu tänker vi inte på det utan njuter istället av denna härliga fredag och underbara helg to be!

Kram

2013-05-24 @ 10:40:51
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Miss Marie

En otroligt viktig och intressant diskussion. Vad ar for mycket? Vad ar bra och vad ar daligt? Men det ar val aldrig halsosamt att vara helt besatt av nagot. Har ocksa sett hashtaggen visomintkommerstaivassen eller nat liknande, och den sander ju ocksa ut fel signaler. Har man inte tranat som besatt o atit "nyttigt" (gud forbjude om man atit kolhydrater!!!) sa ska man alltsa tvingas sta i vassen, eller?! Nej, bort med hetsen.

p.s. jag blev ocksa sjukt stressad av att hon ar 23 ar. Hur kan man bli skribent for vecko-revyn som 23-aring?!?!?! Jag ar gaaaaaammaaaaaaaaaaal!

Svar: Du har så rätt, Marie. Det är en inte helt oproblematisk diskussion, och allting kan vridas och vändas på både en och två gånger. Jag tänker i alla fall inte utesluta kolhydrater, träna två gånger varje dag och dessutom visa allt det på instragram. Men det är jag. Och eller huuuur. Jag var jättearg på en vän som fyllde 40 förra året och krisade. Jag tyckte det var så larvigt för vi var inte alls så olika och han hade dessutom hunnit med hur mycket som helst i sitt liv. Men nu kryper den sig på, 30-årskrisen. Fy fan! ;) Kram
Jenny Lina Carlsdotter

2013-05-24 @ 11:00:58
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0