Medeltidsmecka

 
Det började med mitt intresse för judendomen. Och då speciellt under medeltiden. Sedan intresserade jag mig för katarer, gralmystik, kors- och tempelriddare och deras offer (som bland annat var katarer och judar). Med tiden har det även kommit att inkludera en fabläs för medeltiden i stort. Något som fler verkar ha, då medeltidsveckor och -dagar ploppar upp både här och där i Sverige. Jag var därför ganska besviken när jag insåg att jag skulle missa tornerspelen i Halland som mina föräldrar skulle titta på (även om det rent tekniskt sätt skulle visa 1600-tal). Under lördagen fick jag emellertid tröstpriset (som var precis lika bra, om inte bättre): botanisera i Wadköping som under helgen hade förvandlats till en (ganska stor) medeltidsby. Lekar, smide, textiler, mat och mycket annat med medeltidstouch visades och utgick till försäljning. Barn blev dubbade till riddare i mantlar och träsvärd, gycklare uppträdde och jag var i himmelriket. En liten försmak inför Carcassonne där jag nog får götta mig i sådant varje dag. I'm a nerd and I love it.

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Du var verkligen i ditt esse och rätta element. Svårt att ta miste på din glädje och entusiasm. Den smittade verkligen av sig och vi fick en riktigt fin förmiddag i Wadköping.
Kram

Svar: Hihi, ja det var kul! :) Kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-07-02 @ 10:13:25
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Miss Marie

Vad snygg hon den rödhåriga var! Såg ut som nåt direkt från Game of Thrones!

Svar: Eller hur? Som en blandning mellan Brienne i GoT och Xena. typ... :) Hon var norska och jättetrevlig!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-07-02 @ 10:59:13
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com
Postat av: Johanna | Tillvaron.se

Gött, och fin du var i, hmm, cape och basker? Man får som sagt vara en nörd, speciellt en historianörd för historia är något av det roligaste som finns!

Svar: Hihi, ja nog är det så! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-07-02 @ 23:15:33
URL: http://tillvaron.se/johanna
Postat av: Mia

Galning! :)

2013-07-04 @ 13:41:40
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0