Semmelkvinnan: Ingeborgs

Här har vi en god semla! Efter Hällsupplevelsen var jag lite besviken. Fanns det inga pangsemlor i Öret, undrade jag. Ännu kan jag fortfande svara nej på frågan, men jag kom mycket, mycket närmare med semlan ovan. Från Ingeborgs. Har ni inte besökt detta gulliga ställe måste jag tipsa. Mysig inredning, och inte alls så modernt som hemsidan (länk nedan) vill ge sken av. Detta är ett riktigt nostalgiställe! Dock med modern filosofi, får jag säga (detta av att ha kollat in hemsidan). Raw food och enda stället i Öret som säljer Kombucha. Som jag inte visste vad det var tills jag läste om det, I alla fall, nu tappar jag fokus från det viktiga: semlan. Som var urmumsig. Lite torr bulle, men det kan ha varit för att jag kom nära stängning (efter stängning faktiskt, om man ska tro öppettiderna). Bullen smakade mycket kardemumma och hade rätt konsistens och var bakad perfekt. Det var lagom mängd grädde som även den smakade gott. Mandelmassan smakade precis som på Vasa konditori lite artificiellt, men precis som då kom jag överens med mig själv om att jag gillart. Jag vill egentligen ge Ingeborgs semla 4 av 5. I relation till de senaste två semlorna är den värd det. Men den är inte godare än Vasas semla, så den får samma betyg: 3,5 av 5. Jakten på den godaste semlan i Örebro fortsätter!
Ingeborgs restaurang och café, Engelbrektsgatan 20, Örebro, 019-27 27 12
Kommentarer
Postat av: Klara
Du borde prova en semla från Jeremiabageriet i Wadköping, de gillar jag!
http://jeremiabageriet.se/
Kram!
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Miss Marie
Jag gillar verkligen Ingeborgs! När jag åt där i julas hade de en vintersallad med vaniljkokta päron och den var supergod, mest på grund av de där vaniljkokta päron som jag skulle vilja äta varje dag! :)
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Trackback