Oldies but goodies

 
I min nuvarande lägenhet låter jag saker och ting ta tid. Jag har mycket arvegods eller saker som betyder något för mig, och låter det hellre vara lite tomt än att gå till budgetmöbelvaruhuset och köpa första bästa möbel. Jag har fått mycket hjälp av familjen. Mormor har gett hela sin gamla finmatservis med hur många delar som helst (som jag dukade med på nyår) och matsilver, jag har fått farmors gamla fina vas/tillbringare och massor av annat fint. Det gör att jag känner att mitt hem har själ. Nu när jag var hemma hos föräldrarna fick jag ännu mer. En gammal visp och en "Moulin Julienne". Jag är känd bland vänner och familj för att jag vägra elvisp. Jag vispar alltid (oavsett hur mycket det är) för hand. Jag vill inte elvispa. På nyår kände jag dock att det var lite jobbigt att vispa vit choklasmousse till sju personer. Igår fick jag lösningen! Jag kan fortfarande vispa för hand men får lite hjälp på traven! Jag ÄLSKAR den! Visst är den fin? Moulin Julienne har jag starka minnen av från min barndom. Det gjordes potatisgratäng och rivna morötter på den, bland annat. Även den är fin. Jag är nöjd. Mamma slängde med ett gäng skaldjursknivar också, då jag under nyårshummerintaget insåg att detta skulle vara fiffigt (så länge hade charkktjejen delat på dem och krossat klorna åt oss). Nu är mitt kök snudd på helkittat. Gött.
 
 

Kommentarer
Postat av: Ellinor Engström

Jag älskar också saker med en historia, saker som inte bara är för sakens skull, utan som faktiskt tillför någonting mer än själva funktionen i sig. Låter kanske flummigt, men jag tror nog att du förstår vad du menar.
Att de moderna versionerna inte kan mäta sig i kvalité mot sina föregångare är ytterligare ett plus i kanten ;)
Kram och mycket nöje!

Svar: Jag håller med dig i allt, och tror mig veta exakt vad du menar eftersom jag menar samma sak! :) Kram och tack
Jenny Lina Carlsdotter

2013-01-06 @ 14:07:32
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Sara Björk

Åh en sån hade vi också hemma, den nedre :) Perfekt till mycket =)

Svar: Ja, eller hur? Mycket fiffig!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-01-06 @ 15:32:50
URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Postat av: Ellinor Engström

SV: Great minds think alike ;)

2013-01-06 @ 17:20:47
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Sofia

Nummer två där (vad den nu heter) har jag faktiskt hemma och använder flitigt =)

Svar: Ja, den verkar vanlig! Det står Moulin Julienne på den, men mina föräldrar kallar den för en Gunda, då det tydligen fanns ett svenskt märke som hette så..
Jenny Lina Carlsdotter

2013-01-06 @ 19:05:48
URL: http://www.intheheadofs.se/
Postat av: Carolin

Vad roligt med gamla köksting. Många känner nog igen sig i någon manick som användes mycket hemma eller hos släktingar när man vad yngre. Jag gör det. Hemma hos mina pappa sfinns familjens gamla nötmal. Handvevad, såklart. Kan inte ens börja räkna hur många kakor vi gjort med den och den är fortfarande fantastisk. Skulle aldrig använda någonting annat om jag hade den. Vad roligt att du visar bilder på dina oldies but goodies.

Svar: Ja, det är roligt! Nötmal låter fint ju! Fick du mitt mail? Kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-01-06 @ 22:04:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0