GOD jul(klapp)!

 
Så här i juletider blir man ju (härligt nog) extra givmild och det är många, inklusive min familj, som ger till välgörenhet istället för paket, Men, vill man ändå ge en fysisk present som ändå ger till välgörenhet kommer här min lista på fina klappar som också gör världen till en bättre plats. Många av dem har jag provat själv och kan garantera glädjer den som får dem. 
 
I samband med att FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna firade 60 år tog Nudie Jeans tillsammans med artister världen över fram en hel kollektion med 30 t-shirts där var och en illustrerar en artikel ur den allmänna förklaringen. I Amnestys webbutik kan du köpa dem. 
 
 
Invisible friend är en trasdocka.När man köper en invisiblefriend-docka betalar man för två men behåller bara en. Företaget skickar då den ena dockan till ett "osynligt barn" innanför murarna på ett fängelse eller på ett barnhem. Därav kommer du att bli en invisible friend för någon. Det kommer vara väldigt konkret. I dockans hand hänger två identitetsbrickor med samma nummer. När du handlar dockan får du lämna kvar en bricka I butiken och den andra behåller du för att inom 1-3 månader kunna få ett brev som har följt upp vart just din Invisible Friend-docka har hamnat. 
Beställer du från hemsidan kommer en docka hem med en bricka, den andra brickan fäster de på den dockan som sänds iväg. För att säkert veta att dessa produkter hamnar där de vill, kommer de att sändas från hand till hand med kända organisationer. Men också genom missionärer som tar sig till platser dit där du och jag som vanlig turist aldrig kan sätta vår fot.
 När de har hittat en plats att sända just din Invisible Friend-docka kommer du att få ett intyg I form av en bild på den plats, barnhem eller fängelse där du fått en Invisible Friend.Du köper dem HÄR.
 
 

I samband med Childhoods 15-årsjubileum har de valt att ta fram ett jubileumsarmband. Precis som i Childhood-armbandet representerar varje färg en artikel i FN:s barnkonvention. Armbanden och Childhood vill påminna dig om allas rätt till en barndom. Armbandet finns i två storlekar; dam och herr. Damstorleken kan beställas med rosé- eller silverpläterade pärlor. Herrarmbandet består av silverpläterade pärlor och brunt armband. Både dam- och herrarmbandet är justerbart. 255 kronor per sålt armband går oavkortat till Childhood. Köp dem HÄR.

 

 
Waik (Water Action in Kenya) är en organisation som startats av människor från min hemort, och faktiskt en släkting till min svåger.Generation for Change heter deras projekt där de säljer unika canvastavlor för 300 kronor styck. Tavlorna är målade av barn i Manga Hill i Kenya och målet med projektet är att visa barnen att de själva kan påverka hur deras framtid kommer se ut. När du köper tavlan får du med ett foto på barnet som har målat just din tavla. Pengarna går alltså till vattenprojekt i området. HÄR kan du läsa mer och beställa en tavla. 

.

 
 
Vi-skogen började som ett trädplanteringsprojekt 1983. Sten Lundgren, journalist på tidningen Vi, satte den första plantan i West Pokot i Kenya. Under åren har arbetet utvecklats och nu jobbar Vi-skogen i huvudsak med metoden agroforestry, där träd och grödor planteras tillsammans, Vi-skogen fyller precis som jag alltså 30 år i år, och jag fick faktiskt några av de första träden året då jag föddes. Vill man stödja med mer än pengar kan man köpa den fina tygkassen ovan. Kassen är tillverkad av 100 procent ekologisk bomull. Fairtrade-certifierad. Minst fyra träd planteras med varje kasse. Köp den HÄR
 
I Rädda Barnens webshop kan man hitta Design för Barns Rättigheter. Här hittar du utvalda designobjekt med en unik förmåga att göra världen vackrare. Köper du dem bidrar du till Rädda Barnens arbete att göra tillvaron och framtidsutsikterna ljusare för barn i utsatta situationer. Ett bra köp blir också en god handling. Gör der HÄR
 
.Har ni några bra och GODA julklappstips?
 

Kommentarer
Postat av: Miss Marie

Tack för bra tips! :)

Svar: Tack själv!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-12-13 @ 21:24:04
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com
Postat av: Lotta

Underbara tips som gör skillnad!

Tack för att du delade med dig av det här

KRAM

xo

Svar: Tack själv Lotta, för din inspiration till allt fint du ger oss <3 KRAM!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-12-14 @ 20:12:57
URL: http://www.charmigacharlie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0