På skullen

 
I går eftermiddag var det familjefika hos syrran på landet, med vår familj och hennes karls familj. Vi träffas ofta. Eller de, ska jag säga. Av naturliga själ kan jag inte vara med så ofta. I alla fall. Efter mumsig rabarberpaj var det dags att gå och hälsa på djuren. Då smet jag upp ensam på höskullen. Jag fullkomligt älskar höskullar. Doften, mest. Luften. Den torra, väldoftande och lite pulvriga luften. Jag minns somrar som barn när vi var i Sörmland hos släktingar och jag fick hoppa i löshöet på skullen när korna skulle utfordras. Eller när vi var i Småland i Bullerbyn och fick hoppa i höet där, men massor av andra Astrid Lindgrenälskande barn. Eller när jag var stalltjej och hjälpte till att kånka hö till alla hästarna. Jag älskart, helt enkelt. Så där stod jag igår, uppe på skullen. Och drog in luften och njöt av det lilla hö som fanns kvar (snart dags att ta in nytt, ju). Hur mysigt som helst!
 
 

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Det verkar som om även du haft en fin helg tillsammans med familjen. De, plus alla fina vänner, är bland det finaste vi har och vi skall vårda de relationerna ömt ;)

Så spännande med ånglok också. Det finns ett liknande i Gräfsnäs, strax utanför Alingsås. Jag har dock inte varit där sedan jag var liten...kanske skulle passa på att förlägga en sommarutflykt det ;)

Kram

Svar: Ja åk dit vetja, det är då mysigt och avslappnande att höra loket tuffa! :) kram
Jenny Lina Carlsdotter

2012-07-08 @ 12:19:40
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag gillart oxå! När jag va liten bodde
Min bästis på landet och vi sov på hästfiltar på hökullen! Så mysigt. Och Moa sjöng "flickan och kråkan " för mig

Svar: Åh vad mysigt det lät!
Jenny Lina Carlsdotter

2012-07-08 @ 16:59:44
URL: http://nanniss.blogspot.com
Postat av: Kia

Åh vad mysigt! Jag har sån enorm Bergslagen och landetabstinens, men får nöja mig med att titta på dina fina bilder. Vet du om Mia&co har nga kattungar? Jag går nämligen i katt-tankar... (som alltid i och för sig...) :-) Kram!

Svar: Nej tyvärr, de har bara fyra hankatter. Men hon vet säkert någon som har, om du tänker på det seriöst. Fast de flesta bondkatter funkar ju tyvärr inte så bra som innekatter... Men du, vad kul att du längtar efter Bergslagen nu ju! KRAM
Jenny Lina Carlsdotter

2012-07-12 @ 10:34:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0