Uppåt väggarna

 
Den senaste tiden har det hänt saker i min lägenhet. På väggarna, till exempel. I hallen hänger nu Jönköping över min bokhylla (lite fint prickig av lampan som finns där). Staden där min far växte upp och min mor flyttade till i tjugoårsåldern.
 
 
Eftersom vardagsrummet ännu inte är färdigmöblerat har jag inte vågat sätta upp alla tavlor där. Så mot en vägg står en gammal fin karta över min gamla hemstad Malmö som jag fått av pappa Carl. Bredvid står bysten jag fått av mormor. Den beundrade jag alltid som barn i hennes hem.
 
 
Mot andra väggen står två inramade postrar med personlig mening för mig. Den ena är från en utställning av Sophie Calle på Lousiana som jag och en vän var på premiären av. Jag fick postern av vännen i efterhand i julklapp. Den utställningen hade en personlig mening för mig och gav mig lite energi att sträva framåt och inte bakåt i livet, kan man säga. Den andra är en poster med ett citat om framgång av möbeldesignern Marcel Wanders som jag tycker om och som påminner mig om att det är ok att göra fel, bara man gör det man tror på, ungefär. Postern var en del av en utställning under Mercedez Benz Fashion Week förra året.
 
 
Sist men inte minst har vi denna. Den har fått hedersplats i blickfånget mellan de två dörrarna som leder in till vardagsrummet ovanför sekretären jag ärvt efter farmor. Låt mig få presentera: Jenny! Denna kvinna "gav" mig mitt namn. Jenny var min gammelmormors syster och emigrerade med sin andra syster Olivia till USA. De bosatte sig i San Diego. Jenny och Olivias porträtt har tidigare suttit hos mina föräldrar (som ärvde dem efter min farmor) men nu sitter hon här i Öret. I en lägenhet med Jenny och Olivia (som min katt heter). Så det kan bli! Och det var det hele. Än så länge.
 

Kommentarer
Postat av: Angus

Blev kär i brösttavlan!

Svar: Haha, brösttavlan! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2012-12-03 @ 21:46:58
URL: http://angusfoto.blogg.se
Postat av: Lotta

Vad fint och inspirerande. Tycker om att ha personligt på väggarna. Med en historia. Vad fin hon är, Jenny. Passar perfekt där!

Kram!!

Ps. Hoppas du mår bättre!

Svar: Tack. Ja, i denna lägenhet är mycket "speciellt" för mig. Har en mening. Mycket arvegods. Ville liksom ha ett hem med mening, efter alla studentlägenheter med IKEA, sambolägenheter med tråkiga kompromissinredningslösningar och tillfälliga opersonliga boenden. Nu är det MITT hem! :) Tack också för tankar om min hälsa, det är på bättringsvägen! Kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2012-12-04 @ 05:10:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0