Bloggtipslistan / Jenny håller alltid vad hon lovar

Då kommer här bloggtipslistan jag utlovade. Vissa finns också i länklistan här till höger. Men vi kör en lista här också. Hoppas ni hittar något nytt.

 

Amileaks - Ami, som jag känner sedan min Malmötid, skriver så väldans roligt om sina bravader. Hon målar inget rosenrosa utan berättar saker och ting som det är - alltid på ett roligt sätt. Ibland har hon gästbloggare också - mycket kul!

 

Angeliqe - En fellow Bergslagsbo. Angelica är lite yngre än mig, men ack så mycket klokare, verkar det som. Dessutom tar hon helt ljuvliga bilder.

 

A piece of Life - Sandra - Sandra gick i min systers klass på gymnasiet och firade champagefrukost i min trädgård på studenten. Little did I know då att jag skulle ha dagliga inblickar i hennes liv sju år senare, genom hennes blogg. Dessutom har vi haft små bloggträffar då och då sedan jag flyttade till Hufvudstaden.

 

Bisse - Jenny och jag hade skåpen bredvid varandra på gymnasiet, samma namn och likadan vinterjacka. Vi har bra smak! :) Nu bloggar hon om livet som trebarnsmor i Bergslagen.

 

Charmigt, sa Charlie - Underbara Lotta som bloggar om USA-liv och Sverige-influenser. Hon bombar som jag gjorde i början av mitt bloggande med bilder i varje inlägg. Hennes bilder är dock mycket finare och proffsigare än vad mina var. Hon lämnar dessutom alltid så fina kommentarer här i min blogg.

 

Dream a little dream - Min fina, underbara vän som nyss blivit mamma. Fina bilder och fina texter.

 

Elise - Min vän prästen. Har varit dålig på att blogga på sistone, men hoppas att hon kommer igen snart!

 

Ellinors world - Ellinor hittade mig när jag var i Paris, då hon skulle tillbringa en termin där precis efter mig. Hon tar sig tid med sina inlägg, lägger upp massor med goda recept (och eftersom hon också är veggie gillar jag dem extra mycket), boktips och fina tankar. Hon är en av mina mest lojala och fina läsare, och tar sig alltid tid att lämna fina kommentarer här.

 

Hanna - En gammal polare från Bergslagen (ja, hon är inte gammal utan vänskapen, då). Hon bloggar mycket inredning, men även om sin söta lilla dotter som växer så att det knakar!

 

Krokofanten i Frankrike - Alexandra är en Parisbo som älskar bikram yoga och som skriver om livet i Frankrike. Jag älskart!

 

Lady Lotta - Min vän från Bergslagen som numera bor i Hufvuvstaden och jobbar med TV. Lägger upp de mycket otäcka men mycket viktiga "Dagens svin" där hon citerar våldtäktsdomar från svenska tingsrätter. Otäckt, men någon måste prata om det. Dessutom kommer det ofta små roliga historier där hon bjuder mycket på sig själv.

 

Mia - The Swedish Girl - Jag har skrivit det förr, jag och Mia har många saker gemensamt. Vi har pluggat på samma ställe, har rötterna på samma ställe och gillar samma saker. Dessutom har hon samma namn som min syster. Men vi har också många olikheter. Därför är det så intressant att följa hennes blogg. Likheter och olikheter.

 

Miss Marie - Marie kommer från samma krokar som mig. En dag när jag läste lokaltidningen hos mina föräldrar hittade jag henne, engelsmannen och lilla Alfred på ett foto i "Välkommen till världen"-sektionen. Marie bjuder på många vackra bilder, massor med inspirerande recept och underbara "söndagssvep" med många inspirerande bilder och länkar.

 

MR-bloggen - Min gamla institution på Lunds Universitet har en blogg där lärare och studenter bloggar om aktuella ämnen.

 

Nannas blogg - Min gamla klasskompis flickvän, som jag faktiskt bara har träffat en gång men som det känns som jag känner. Hon bloggar om livet i Örebro, hennes stora hobby fotografering och den söta frallan Sue-Ellen.

 

Parislisa – Underbara Lisa som precis som jag har bott I London och Paris. Numer bor hon i Warszawa med sin man och sin lilla underbara dotter., Lisa ger träningsinspiration och livsinspiration i största allmänhet. Dessutom skriver hon många roliga historier om livet som utlandssvensk och de kulturkrockar det kan innebära.

 

Prinsessans Praliner – Gulliga Caroline som I dagarna ska flytta in i ett nyinköpt hus bloggar om livet och dess inspirationer. Senast hade hon vunnit ett par jättesöta ballerinaskor, nyss hemkommen från en resa i södra Europa.

 

Sofia - In the head of S – En Berlinsvenska med intresse för shopping, god mat och resor. Hon gillar som jag historia och ett av hennes intressen är slott. Kul! Hon skriver på ett mysigt sätt och delar ofta med sig av underbara matbilder.

 

Vibeke - mitt pussel – Vibeke lärde jag känna genom mitt ex. Hon bodde då i Malmö men har sedan dess flyttat till Huvudstaden. Jag var förr om åren barnvakt till hennes två söta barn, och hoppas på en favorit i repris nu när vi bor i samma stad igen…

 

Stina Auer – A woman. A life, a blog – Jag och Stina har många saker gemensamt, men det liv honlever är mer en dröm för mig. Jag fastnade rejält för henne när hon hjälpte mig igenom min tonsillektomi jag gjorde för något år sedan. Och på grund av alla härliga, lyxiga bilder på kläder, mat och resmål.

 

Amys Blogg – Ebba von Sydows söta storasyster. Hon är läkare och har specialiserat sig i kostlära och hälsa. Mycket mat- och bakbilder, söta barn och inredningsinspiration.

 

Anna of Sweden – Amerikasvensk turned Skånetjej. Fina bilder från trädgården, korta meningar med mycket humor och en och annan söt länk till sin söta dotter.

 

Jennie Hammar – Filip Hammars fru bloggar om LA-liv, kändisar, shopping och Kalifornienhäng med en stor skopa humor. Fina bilder och hikar i bergen utlovas.

 

Mitt liv som Sara – En tjej som har bott i min hemstad hela tiden men som jag konstigt nog aldrig träffat. Mycket foton och mycket Molly, hennes lilla dotter.

 

Vofflan – Jenny bloggar om sin ”husmorsanda” med bak, egengjord clotted cream och goda desserter. Hon bloggar också om premiärer, roliga events och sin lilla hund, vars namn också är namnet på bloggen.

 

Kelly Biddle – Kelly är den bloggerskan jag följt längst. Ända sedan hon började blogga, i stort sett. Då hade en jag modeblogg vid namn Carlsdotter som jag på grund av ytlighetsoverload sedermera lade ner. Nu kommenterar jag flitigt under denna bloggs namn istället.

 

Christine i Paris - Paris liv med pokjvännen C, god mat och äventyr. Om Sverigelängtan och att vara utlandsvensk, om det franska livet och om det spännande praktikjobbet.

 

Jag har säkert glömt flera av de bloggar jag följer (de är MÅNGA) men här ovan hittar ni i alla fall en hög. Har ni några tips?

 


Kommentarer
Postat av: étincelles

Ja, jag kan ju tipsa om min egen! ;) Jag är en singelmamma som bor i Paris. Om min blogg är bra är jag väl inte rätt person att avgöra, men jag tycker i alla fall om att skriva den! :)

2012-04-27 @ 14:50:05
URL: http://mamanandthecity.blogspot.fr/
Postat av: Jenny

étincelles: Jag vet, jag brukar kika in ibland! :) Tack för att du påminde mig om dig!

2012-04-27 @ 14:55:41
URL: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Vilken underbar lista och så mycket nytt jag nu har att gotta mig i! Passar perfekt då en långhelg stundar.

Kram

2012-04-27 @ 19:03:55
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Ferferi

Jenny!! Hittade tillbaks hit efter din kommentar på BK. Slutat läsa bloggar sen jag slutade blogga själv och all fritid lades till att försöka andas efter jobbet. Vill träffa dig igen nu när vi återigen bor i samma stad...

2012-04-27 @ 19:15:37
Postat av: Sandra

Visst är det härligt att vi ända hittade varann genom detta?! Kram

2012-04-29 @ 19:56:41
URL: http://storstadstockholms.blogspot.com
Postat av: Kelly

Följt längst? Åh, känner mig ärad nu..hehe. Hoppas du kryar på dig! Jag har kvar min jobbiga rethosta bara, annars är det bra. Ps. good job med 1a cupcaken, jag bakar inte så mycket numera då jag försöker dra ner på sånt och bli lite smalare, kan inte få på mig mina jeans :-p kram!

2012-04-30 @ 09:51:28
URL: http://kellybiddle.se
Postat av: Mia

Herregud, vilket digert jobb! Jag vågar nästan inte göra en sådan här lista för jag är så rädd att glömma någon viktig. Men vi läser ungefär samma folk, och jag tycker förbaskat mycket om dig med. Varför har vi aldrig sett till att ses? Det vore faktiskt jätteskoj.



Valborg blir lugnt i år men det känner helt rätt för mig. Jag är inte ett dugg sugen på att sitta i Stadsparken en hel dag och dricka. Jag har underbara minnen därifrån och är så glad att jag fick uppleva det men var sak har sin tid och den tiden är över nu för mig. En picknick med vänner hade dock varit mysig men som sagt, jag måste jobba idag. :(



Kram

2012-04-30 @ 11:23:10
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com
Postat av: Alexandra

Men oj, först nu trillar jag in här! Du ser ju att jag har fortfarande aen hel del tt läsa ikapp... Tack för de fina orden! Kram

2012-05-10 @ 12:52:20
URL: http://krokofantinfrance.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0