Livet

Alla klichéer är sanna. "Livet går vidare", "embrace life", "carpe diem". Nu ska jag njuta av att jag lever och att jag är här och att inget har hänt mig och mina nära och kära. Därför bloggar jag nu vidare. Inte som om inget som hade hänt, men med en medvetenhet om hur bra mitt liv är och hur viktigt det är att jag inser detta. Därför vill jag fortsätta som jag tidigare gjort.

I fredags bjöd jag Mette på en grek-inspirerad middag med en mycket uppskattad crème brûlée till dessert. Vi hade jättemysigt. Först var tanken att vi skulle fortsätta ut i Parisnatten, men efter några glas rödvin och en hård vecka bakom oss bestämde vi att vila kändes mer attraktivt och jag var i säng innan midnatt med Beethoven i högtalarna och ett mail till pappa på dataskärmen. Trevligt, faktiskt.





Lördagen inleddes med träning i Jardin de Luxembourg. Underbart. Våren är verkligen här, även om vi just denna vecka har en "köld"knäpp igen. Nästa vecka ska dock temperaturen komma tillbaka upp runt tiostrecket.















Lördagskvällen inleddes hos Francis med både larv och allvar. Larvet var det enda som dokumenterades, dock. Sen vidare ut i natten för mig och Mette. Det var KALLT!









Här hoppar vi av uppenbara skäl vidare till måndag. Jag fick tillbaka test nummer tre, och madame Chamblas var mycket nöjd:



16,5 och en halv poäng över mitt mål och jag slipper straff. Ni hade ändå inte kommit med några straff-förslag, så tur var väl det!



Endast ett halvt fel på första sidan! Stora, feta, röda bockar betyder alltså i stort sett alla kulturer utom den svenska rätt, inte fel.

Jag började denna dag med att ta kål på en kackerlacka. Great. Är det inte råttor i väggar är det grannar med stora högtalare eller stora, äckliga skadedjur i mina bostäder. Just splendid. Veckan bjuder på en middag med Mette, en reunion med Eva och antagligen Andreas, eventuellt lunch med Rouzbeh och lunch med Paul. Denna vecka SKA jag ta mig till marknaden i Clignancourt också.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Men marknaden är ju lö/sön väl? Tips är att gå till "hall"-liknande byggnaderna med antikt och kuriosa, gå en trappa upp så finns det butiker med riktigt gamla vintagekläder (typ sekelskifte)som är kul att titta på. Köpte gamla vykort från första världskriget för 1 euro styck med soldat på framsidan och hans meddelande till familjen på baksidan, också en trappa upp. Sånt tycker jag är kul. Man har inte råd med så mkt mer på antikmarknaden tyvärr...

2010-03-09 @ 11:39:27
Postat av: Jenny

Ja Anna den är på söndag, det är ju söndag en gång i veckan vettu, alltså ska jag dit denna vecka! ;) Tack för tipset!

Kram, kram

2010-03-09 @ 15:30:48
URL: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se/
Postat av: Helena

Till och med jag, som är en vinterälskare, börjar nu bli avundsjuk på våren i Paris. Jag vill ut och springa på asfalten!! Och då inte med 5 kg grus under skorna!



Kul att det går bra för dig med ditt nya språk, men vem skulle tro något annat! Herregud, du kommer väl ha glömt svenskan tills vi träffas. Och jag som är dålig på alla språk.. hur ska detta gå!?

2010-03-10 @ 07:37:09
Postat av: Jenny

Helena, jag vill minnas att du var MYCKET bättre på spanska än mig. Så franskan skulle du lära dig fort! Nej, jag kommer inte glömma mitt språk á la Victoria Silvstedt, det lämnar jag till henne! :)

Du får väl masa dig ner hit och springa med mig i Jardin du Luxembourg istället för Örebros gator. Du är så välkommen vännen!!!! KRAM!

2010-03-10 @ 09:37:42
URL: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0