Jenny, Helena och Victor Hugo

Så bor jag nu i Saint Germain Des-Prés. Det är väldigt fint här. Både Cafe De Flore och Les Deux Magots ligger runt hörnet, dessutom också många av de stora bokförlagen, en massa lyxig shopping, andra mysiga caféer och restauranger och en mysig biograf. Om vår gata i guideboken:

Denna korta gata, mellan Boulevard St-Germain och Carrefour de la Croix Rouge, härrör från medeltiden och här finns fortfarande hus från 1600- och 1700-talen. Lägg märke till de stora portarna, höga fönstren och gjutgärnbalkongerna. Före revolutionen bodde en grupp flamländska konstnärer här på nummer 37. Victor Hugo hyrde som 19-åring ungkarl ett vindsrum på nr 30.


Vi bor på nr 19. Det finns bio väldigt nära, metro väldigt nära, mataffärer väldigt nära och allt inuti lägenheten är också nära. Väldigt nära. Vi bor nämligen på 23 kvm. Men det går faktiskt bra. Denna vecka har vi dessutom Helenas bror här också, det har gått förvånansvärt bra. Jag har fått mitt eget lilla krypin efter att jag helt ogenerat bestämt hur vi skulle möblera om och helt enkelt autokratiskt gjort slag i saken. I går blev det, efter en metro, två förortståg och en buss, dags för IKEA-runda. Parisområdet har sex IKEA-varuhus, så det var inte helt enkelt att planera rutter och föröka komma på vilket som var värmast och lättast för oss att ta oss till med offentliga färdmedel. Men vi tog oss till slut ut till ett utanför östra Paris, och nu har vi gjort fint i vår lilla lya. På lördag ställer vi till med inflyttningsfest, och alla är sjukt peppade.



Helena och tvillingbror på IKEA



Jag passade på att käka lite sill.



Success!!



Mitt lilla krypin.

Annars har vi fikat lite mer, jag har ätit lite mer Croc Madame och Croc Monsieur utan skinka, vi har varit på jazzkväll med ca 20 andra skandinaver från citén och nu ska jag försöka att (äntligen) få lite plugg gjort. Dagen startar nu med sol och de lovar att temperaturen ska krypa närmare 10-stecket innan helgen. Synd bara att jag är förkyld...



Jag tror jag har hittat en kolhydrats- och fettbomb att ersätta min semla med!



Sol. Kaffe. Café. Utan Jackor. Underbart.



Sol!



Jazz på Café Universel vid Port Royal.



Scandinavian seize.



Henriks sista kväll. Passade med jazzkväll då han brinner för jazz och själv spelar saxofon.

Ok, uppdatering färdig. Och hörrni, kommentera mera alltså!!! Over and out.


Kommentarer
Postat av: Lotta

åhh gumms vad underbart det låter! Jag har införskaffat en skinnjacka och en svart liten blåsa som jag ska inviga på min Paris tur, för då jävlar lämnar jag vinterjackan hemma ser det ut som. Paris verkar underbart, jag vill gå på massa, massa jazz klubbar, dricka massa massa vin, äta massa massa croissanter och prata massa massa skit med dig när jag kommer på besök, jag längtar! Keep it up lovely du!

Puss

2010-02-03 @ 13:03:40
URL: http://ladylotta.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0