Knäckebröd á la Jennys ömma moder

 
Jag måste bara dela med mig av detta recept på supergott knäcke. Perfekt till sillrumpan nu på midsommar. Min ömma moder gjorde en sats i går kväll, och jag hoppas innerligt att hon lämnar lite till mig och mitt midsommarfirande. Receptet kommer i från Svenska Jägareförbundet Öster Malma, vilket är lite roligt eftersom varken jag eller min ömma moder äter kött. I alla fall:
 
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrö
2 dl dinkelfullkornsmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl varmt vatten
 
Blanda allt och bre ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Strö över lite flingsalt (utöver saltet i degen). Grädda i 150 grader i 50 minuter (det tog längre för oss). Knäckebrödet är mjölkfritt och kan enkelt göras glutenfritt genom att byta ut fullkornsmjölet mot glutenfri mörk brödmix. Jag vet också att jag tidigare har gjort ett liknande recept med majsmjöl och sojamjöl, så det går nog bra, det med.
 
 

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Jag har sedan tidigare flera liknande recept, men lägger till detta till favoriterna. Får se om jag hinner baka innan midsommar.
Kram

Svar: Ja, det är ju ganska vanligt med sådant bröd nu. Jag har bakat liknande versioner innan. Sedan blir man (jag) lat och slutar! :) Kram
Jenny Lina Carlsdotter

2012-06-20 @ 10:04:35
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0