Knäckebröd á la Jennys ömma moder

Jag måste bara dela med mig av detta recept på supergott knäcke. Perfekt till sillrumpan nu på midsommar. Min ömma moder gjorde en sats i går kväll, och jag hoppas innerligt att hon lämnar lite till mig och mitt midsommarfirande. Receptet kommer i från Svenska Jägareförbundet Öster Malma, vilket är lite roligt eftersom varken jag eller min ömma moder äter kött. I alla fall:
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrö
2 dl dinkelfullkornsmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl varmt vatten
Blanda allt och bre ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Strö över lite flingsalt (utöver saltet i degen). Grädda i 150 grader i 50 minuter (det tog längre för oss). Knäckebrödet är mjölkfritt och kan enkelt göras glutenfritt genom att byta ut fullkornsmjölet mot glutenfri mörk brödmix. Jag vet också att jag tidigare har gjort ett liknande recept med majsmjöl och sojamjöl, så det går nog bra, det med.
Kommentarer
Postat av: Ellinor
Jag har sedan tidigare flera liknande recept, men lägger till detta till favoriterna. Får se om jag hinner baka innan midsommar.
Kram
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Trackback