Världens bästa gluten-, laktos-, ägg-, och sockerfria muffins


Det här receptet hittade jag på Instagram för ett tag sedan. Och trodde inte det var sant. Världens bästa muffins för allergiker. Och om man vill ha ett gott, chokladigt mellanmål eller en liten dessert eller fika som inte är så onyttig, men väldigt god. Jag har bjudit på dessa till både kollega och syster och de får två tummar upp. Det är första gången jag provar "flax-eggs" (linfröägg?) som går ut på att man blötlägger hela linfrön tills det blir geléigt precis som äggvita. Här kommer receptet:
 
I burk/låda (kokta) svarta bönor, sköljda
1 msk linfrö blötlagt i 3 msk vatten
1,5 msk kokosolja (Kung Markattas har bra kokossmak, som ger lite sötma)
5 msk kakao
1/2- 1 dl dadlar (i receptet var det "sötning" men jag gillar inte de där pulvrena plus tänkte att detta blir saftigare).
1 tsk bakpulver
 
Jag hade i lite kanel, vanilj och kokos också. Baka i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Klart! Saftiga, chokladiga, proteinrika muffins perfekt för en massa olika allergier, och för den som vill hålla igen på fett och socker. Prova och säg vad ni tycker, vetja!
 

Kommentarer
Postat av: Kenza Saadi

Oh! quel délice!

Svar: I don't know if you translated it, but they are lactose-, gluten-, egg-, and sugar free. Not very pretty but so good and so good for all my friends who have allergies and who are on low carb high protein diets! :) I just like them without a reason! Love to you!
Jenny Lina Carlsdotter

2014-03-19 @ 19:40:08
URL: http://caramelcaramelo.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0