Restaurang Bröderna i Hallen

 
Jag har velat prova saluhallens finaste restaurang rätt länge nu. Ja, sedan de öppnade, faktiskt. Restaurangen är inredd i modern men klassisk stil, med patinerade trägolv och hipp inredning. Köket är exponerat och menyn så där modernt närproducerad och chic. Servicen var mycket bra: vi fick små apitretare på pankofriterad röding i houngsmarinad, jag fick helt sonika byta ut mitt bubbel när det inte föll mig i smaken och de var mycket tillmötesgående och ändrade snabbt och med många ursäkta när de råkat slå in fel på kvittot. Maten lät dock - trots att det var förhållandevis få gäster - vänta på sig. Över 40 minuter på varmrätten och över 20, kanske närmare 30 minuter, på dessert. Men maten var mycket god och mycket genomtänkt. Den var säsongsbetonad och verkade närproducerad och...medveten. Mamma valde örtöverbakad Hjälmargös med kräftsås, pepparrotspickels och smördegsinbakad potatis medan jag valde stekt abborre som serverades med sauterade kantareller,sockerärtor, gräslökssås, smörslungade rödbetor och potatis. Till dessert mumsade vi på vanilj- och tonkabönsbruleé (älskar ju brulée) med rostad vitchoklad och äppel-tarte smaksatt med apelsinsocker samt kanelglass. Maten kändes lite - i Örebromått mätt - dyr, men som sagt mycket god, dock inte så där superfantastisk. Inredningen och stämningen mysig och servicen som sagt utmärkt. Mamma och jag ger Bröderna i Hallen 6 av 10.
 
Restaurang - Bröderna i Hallen, Kungsgatan 13 Gården, Örebro, 019-70 70 450.
 

Kommentarer
Postat av: Lotta

Någon gång måste vi äta ihop. Och bruleé till.

Äta i saluhallar brukar vara bra, mycket bra. Och det här verkar extra extra bra även om ni fick vänta lite och det kanske var på den dyrare sidan. Njutning att läsa menyn!!

KRAM, ha en jätteskön helg!

Lotta

Svar: Absolut! Det är en av mina drömmar, att få äta middag med dig! :) Såg du mitt FN-daginlägg? Jag tänkte på dig när jag skrev det. Tänkte att du skulle fira dagen också... KRAM och trevlig helg!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-10-25 @ 03:32:13
URL: http://www.charmigacharlie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0