Ett nyttigare alternativ
Ellinor inspirerar ofta till nyttigare versioner av annars ganska onyttiga recept. Jag hittade på ett alldeles eget igår. Jag åt ärtsoppa till middag (älskar ärtsoppa!) och ville ha dessert. Men efter semmelinfernot jag gett mig in i den senaste tiden kände jag att det inte riktigt var befogat med ännu en sockerstinn dessert. Så jag gjorde en lite nyttigare variant. Nyttigare - och godare, visade det sig! Jag kallar den.....Jennys äppelkrisp! Gör så här: tärna två skalade äpplen och lägg dem i en ungfast form. Strö over generöst med kanel. I en bunke, blanda ca 1,5 dl havregryn, en matsked smör, en matsked jordnötsmör, riven kokos och fyra färska daldar i så små bitar som möjligt. Ta i med händerna och gör en kladdig deg. Smula degen över äpplena och grädda i ugnen i 200 grader tills det blivit gyllenbrunt. Servera med lite crème fraîche eller turkisk yougurt. Miam!
Kommentarer
Postat av: Ellinor
Det handlar om att ge och ta - att inspireras av varandra!
Detta låter verkligen som någonting i min smak och skall absolut testas framgent, kanske redan i helgen då det förhoppningsvis vankas finfika. Dock tror jag att jag byter ut smöret mot kokosolja (man kan ju inte kopiera rätt av, eller hur ;))
Kram
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Johanna - Tillvaron.se
Men jösses så gott det lät. Det ska jag testa någon gång. Det händer rätt ofta att sockersuget börjar skrika och kan man bara ge hjärnan något som ser ut som något som innehåller massor med socker brukar det fungra hyffsat :)
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Sofia - ett bättre du
Men mmm.. .vilken god efterrätt det där lät som då!
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Sofia
Jag får precis samma inspiration från henne =)
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Lotta i USA
Ah, så gott!!
Du vet ju...jag älskar allt du äter!!
Alla hjärtanskram till dig!
Lotta
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Trackback