Jennys rostade müsli

Efter att ha blivit inspirerad av vännens müsli jag blev bjuden på i helgen, ändrat måtten från vikt till volym och till saker som passade mitt köksskåpsinnehåll bättre kommer här mitt recept (gluten/vetefritt!) på rostad müsli.
I paket (250 gr) boveteflingor
2,5 dl nötter, jag tog valnöt
0,5 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 dl sesamfrön
0,75 dl honung
1 dl solrosolja
Blanda allt i en bunke, bred ut på en bakplåtspapperklädd plåt och rosta i ugnen på 180 grader tills den blivit gyllenbrun (ca 20 min). Rör ofta och toppa gärna med lite extra honung mot slutet. Klart! Förvara i försluten plast eller glasburk.
Dagens frukost blev denna på yogurt och lite egenplockade hallon. Mumma! Nu: möten i Öret!
Kommentarer
Postat av: Sofia
Vad god den ser ut! Ska kanske testa och göra den i veckan. Ha en fin dag!
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Ellinor
Gott! Jag köper alltid Icas naturella I love Eco-müsli och blandar därefter i mina egna favoriter - blir lite trokad frukt, nötter och fröer.
Kul att du gillar mina recept! Även om jag själv inte är glutenallergiker tänker jag att det kanske är lite nyttigare och hälsosammare med andra alternativ. Samtidigt gillar jag att experimentera och prova nya saker!
Kram
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Trackback