Hälsohösten 2012

Jag bestämde mig för ett tag sedan att bli proaktiv när det gäller min hälsa. Jag har de senaste åren haft som mål att bli starkare, piggare och friskare. Jag opererade för två år sedan bort halsmandlarna. Det var ett steg. Jag började lyssna på min kropp, slutade väga mig, slutade älta, motionerade mer. Jag började för några år sedan äta laktosfritt och jag slutade nästan helt använda smink till vardags. Små och stora saker som hjälpte mig att få ett hälsosammare liv och en starkare, piggare kropp. Under hösten 2012 kommer jag bli ännu starkare och piggare, har jag bestämt. Jag har sedan några veckor nästan helt slutat med mjöl. Jag tror nämligen att jag är vete/glutenkänslig. Min mage är inte lika uppblåst och jag mår bättre. Jag har - även om jag tycker det är skitfult - köpt en ryggsäck för att underlätta för min värk. Dessutom har jag konsulterat min vän som är sjukgymnast och personlig tränare om hur jag själv kan träna och rehaba min rygg och nacke för att stärka upp den (jag går sedan tidigare i behandlinbg hos en naprapat). Jag ska provträna med honom framöver för att se hur jag använder musklerna och vad jag kan förbättra. Jag har slutat med godis, glass och kakor - detta för att bli piggare och arbeta bort mitt kopiösa sockerberoende. Jag ska återvända till gymmet igen. Jag körde ju med hemmaträning men har insett att mina muskler behöver mer träning för att bli starkare och sluta värka. Jag har dragit ner på mitt alkoholintag - som förvisso inte alls var stort innan, men det finns alltid rum för förbättring. Jag ska inhandla nya träningsskor som jag ska prova ut ordentligt och om det behövs återuppta användingen av inlägg. Ja, lite så. Jag kommer emellertid inte att förneka mig själv njutningar. Men för att må bättre och undvika sådana där vidriga värkdagar, huvudvärkdagar, illamående- och uppsvälldadagar och trött-så-jag-inte-orkar-leva-dagar kommer jag att försöka hålla mig till detta. Är ni med?
 
(Inspo HÄR).

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Jag tror att det var Mia som först "länkade mig" vidare till Ebbas inlägg och precis som så många andra blev även jag inspirerad. Det behövs sällan några stora radikala förändringar för ett hälsosammare liv. Med små medel kan man göra underverk.
Blev väldigt inspirerad av att läsa även dina mål så kanske skall även jag sätta mig ner och klura lite på samma fråga. Jag och min bror har ofta diskuterat det där med träning t.ex. Jag tränar i grund och botten för att det är kul, vilket förvisso är A och O, men skulle på något sätt vilja träna mer resultatinriktat mot mätbara mål. Dock inga viktmål...Vi får se vad jag kommer fram till.
Happy Sundag!

Svar: Happy söndag på dig med! Ska bli spännande att läsa om dina mål. Kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2012-09-02 @ 13:26:01
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Anna

Men va underbart! Jag vill oxå få bukt på mitt sockerberoende!

Svar: Ja det är vi nog många som måste... That damn smågodis!!!!
Jenny Lina Carlsdotter

2012-09-02 @ 13:26:29
URL: http://www.angusfoto.blogg.se
Postat av: Lotta

Wow!
Så skönt att läsa, så inspirerad jag blir.

Jag vill också.

Allt handlar om att bestämma sig. Mjöl - måste dra ner för jag känner mig också uppsvälld. Godis - en bit mörk choklad får det bli. Kakor - no excuse. Glass - har ätit en till "Manolo Blahnik"-glass igår. Får vara nöjd med det på ett tag.

Röra på sig - ja, tack!

Jag hänger med!

Svar: Ja, kuuuul! Heja dig! Och mig. :) Kram
Jenny Lina Carlsdotter

2012-09-02 @ 13:43:43
Postat av: Miss Marie

Jag återvänder till München imorrn, det känns skönt att komma hem så jag kan laga den maten jag vill ha med mina "konstigheter" som mamma kallar dom! :) Jag ska också röra på mig mer i höst, helt klart! Pepp, pepp, pepp!

Svar: Hihi, min syrra äter typ "rent" och min mamma känner nog likadant inför hennes mat. Jag tyckte min syrra ver extrem innan men känner mer och mer att det är rätta vägen. Jag skulle nog ha svårt att äta helt E-fritt, ekologisk och närproducerat rent ekonomiskt, men visst vill jag också äta "rent". Heja dig Marie. Och snälla, sluta inta att posta alla goda recept, det ger sådan inspo! Kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2012-09-02 @ 22:23:28
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com
Postat av: Mia

Ja det var det Ellinor. :)

Du har verkligen strama tyglar Jenny. Vad gör du för att njuta och slappna av? Vad gör du om du vill ha godis en helg? Ska du inte tillåta dig det?
Du ska göra det du mår bra av men jag har ju varit sån som skalar bort allt fint i livet för att må bättre och det blev till slut ett eget fängelse, ett tyngre måste än all världens chokladkakor. Balans, tror jag på.

Förresten, det där med ryggsäckar. So not true. Emelie, min bästis som är dr, bar alltid runt på en massa lexikon och skaffade sig finaste ryggan. Kolla Liza design i Gislaved, de finns på nätet. Det är ryggsäckar i riktigt skinn så de kostar rejält men är så snygga och jag kan hjälpa dig med leverans om de inte skickar. Jag skickar bara dit min Ida att hämta den i butiken.

Bisous

Svar: Ja, vi blev nog alla inspirerade av det där inlägget när hon skrev det.
Jag har inte strama tyglar, Ingen skulle äta något de är allergiska mot. Sedan är det så klart - som jag skriver - så att jag kommer unna mig njutningar. Mörk choklad eller nötter eller var det nu kan vara. Men det giftiga lösgodiset har jag fått nog av. Som du själv kommenterade här för ett tag sedan på bloggen: hur kan jag vara så smal och äta allt det där? Ja, hur kan jag äta allt det där och må bra? Det kan jag inte. Jag känner inte det som ett fängelse, snarare tvärt om. Har inte mått så bra på evigheter. Jag gör inte detta för att gå ner i vikt, jag gör det för att bli piggare, starkare och friskare. Har i flera år gett kroppen vad den vill ha. Den vill inte ha en massa socker och mjöl.

Jag vet att det finns en massa ryggsäckar, det är ju bara det att jag tycker det är fullt PÅ MIG. Det är inte alls min stil. Men jag köpte en Longchampryggsäck nu, eftersom jag har deras "vanliga" väskor, så lite min stil fortfarande. Tusen tack för det gulliga fixandet med din vän, det ska jag komma ihåg om jag vill byta rygga.

Biz
Jenny Lina Carlsdotter

2012-09-03 @ 12:22:21
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com
Postat av: angelica

Jag är på. (försöker rensa kroppen på massa skit, vilken härlig start då med lite magsjuka). Skämt o sido, men jag ska skala bort både vitt mjöl och socker. Jag är så känslig och mår helt enkelt inte bra av det. Inte för att tappa vikt. Inte för att passa in i samhällets mallar. Inte för att bli finare i andras ögon. Jag ska göra det för min kropps skull. Min kropp är ju mitt hem. Mitt hem just nu är inte alls särskilt välstädat och fint, om vi säger så.

Heja!

Kram

Svar: Precis samma för mig! Krya på dig! Kram
Jenny Lina Carlsdotter

2012-09-03 @ 13:24:42
URL: http://angeliqe.blogg.se
Postat av: Sofia

Jag är med i hälsohösten! Ska också försöka hålla mig borta från gluten (vete) och socker så mycket det går. Och nu när jag har tid så ska jag börja handla mat på ett bättre sätt, närproducerat och ekologiskt. Vi har både slaktare och grönsaksaffär som är helt ekologiska på min highstreet och jag har precis upptäckt att det är billigare att handla där än vad det är på Sainsburys där jag brukar handla. Konstigt nog.
Rör på mig gör jag ju redan, så det behöver jag inte ändra på. Men mitt mål är mindre ont i magen pga gluten och få bort sockerberoendet. Kul att du skrev om det, då kan vi peppa varandra!

Svar: Det låter toppen med din plan! Känner igen det där med grönsakshandlarn, så var det när jag bodde i Lund också.
Ja, heja oss!
Jenny Lina Carlsdotter

2012-09-03 @ 13:33:10
URL: http://withsofia.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0