Från trädgården
För ett tag sedan lämnade min syrra in 60 kilo äpplen från våra föräldrars trädgård till ett musteri. Tillbaka fick hon liter efter liter med paströriserad, ljuvlig must. Den smakar som den godaste, renaste juicen jag druckit. Och det bästa är ju att den bara innehåller äpplen. Inga tillsatser, inget socker, bara äpplen. Nu har jag en hel bag-in-box att njuta av. Fem liter. Förutom att avnjuta den som den är till helgfrukosten tänker jag mig en varm liten juldryck. Den HÄR kanske. Mums! Jag kan verkligen rekommendera att lämna in äpplen för mustning. Gott, ekologiskt och helt utan tillsatser. Och så använder man ju upp alla de där äpplena som man inte kunde göra mos eller smulpaj på under sommaren och hösten.
Kommentarer
Postat av: Ellinor
Vilken lyx!
Vet att min morfar brukade pressa ett glas must till oss som bar och gudars skymning så gott det var! Har även köpt en tetra då jag besökt Kiviks musteri. Men visst är det något visst med ens egna äpplen ;)
Kram
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Postat av: Sandra
Herre vad gott. Must är mumsans!
Postat av: Angus
Nämen Sicken grej!
Postat av: Angus
vi kan torsdag!! tid?
Svar:
Jenny Lina Carlsdotter
Trackback