Happy Groundhog Day!



Varje år den andra februari kommer Phil ut ur sitt bo i Punxsutawney, Pennsylvania för att berätta hur många fler dagar av vinter det kommer att bli. Detta sänds på TV och online och har blivit extremt stort över åren. Över 40 000 besökare brukar närvara när Phil ska förutsäga årtstiderna. Om det är soligt och Punxsutawney Phil, som är ett skogsmurmeldjur (eller Groundhog på engelska) ser sin skugga går han tillbaka till sitt bo och det kommer att bli sex veckor till av vintern. Denna dag har blivit stor också på grund av filmen Groundhog Day (Måndag hela veckan på svenska) med Bill Murray och Andie MacDowell i rollerna.

Nu är det så här, att flera av mina amerikanska släkningar BOR där. Nära Punxsutawnwey. Eller Punxy som de kallar det. Jag har själv varit där. Jag älskar namnet på staden. Det är ett gammalt indiannamn. Och Phil är ju såklart deras lille klenod. Jag har själv fått honom i form av en beanie baby från Ty. Han har sedan jag fick honom suttit i alla mina lyor. Just nu sitter han i fönstret bredvid en baseball. HÄR kan du läsa mer om Groundhog Day, HÄR kan du läsa mer om festligheterna och se eventet live och HÄR kan du läsa mer om filmen. Ca 07.25 lokal tid  idag (6 timmar efter oss) kommer Phil att berätta för oss hur länge vintern kommer att fortlöpa. Tills då: Happy Groundhog Day!



Kommentarer
Postat av: Ellinor

Oh, jag funderade just på det där med Groundhog Day. Har en lista över alla årets temadagar här på skrivbordet, men vet knappt vad hälften av dem innebär :P

Kram

2012-02-02 @ 11:24:31
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Rhonda

Phil says "hej!" =D

2012-02-02 @ 14:04:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0