Ingenting är omöjligt, rent vatten är möjligt!

 

När jag pluggade mänskliga rättigheter och relaterade ämnen fick jag tidigt lära mig vikten av vatten – och framförallt rent vatten. Min svågers kusin har grundat Water Action in Kenya. Det är en förening som har startats av tre ungdomar; My Wentzel, Karin Detlofsson och Johannes Svennson från Lindesberg och Eskilstuna. WAiK är en demokratiskt och politisk obunden, ideell förening som arbetar för att förse människor i västra Kenya med rent dricksvatten. Det WAiK åstadkommit hittills är att förse familjerna i en liten by Manga Hill i Kenya med vattenreningsverk. De fick reningsverken 2011 och ännu fler 2012 och det är första gången någonsin som de haft tillgång till rent dricksvattenen som det inte blir sjuka av. Målet nu är att förse dem med en långsiktig lösning då reningsverken endast kommer att fungera i tre år framåt. Du kan hjälpa WAiK i arbetet genom att bli medlem i föreningen.

 

Ett medlemskap i WAiK kostar endast 40 kronor per år. Som medlem får du informationsmail om hur det går med projekten, dels från WAiK i Sverige men också rapporter skrivna av människor i Manga Hill. Du får också inbjudningar till event som rör WAiK.

 

Din medlemsavgift kommer att gå till det nuvarande projektet Framtidens vatten i Manga Hill där målet är att förse människorna i Manga Hill med en långsiktig lösning på deras vatten problem.

 

För att bli medlem gör du enkelt en inbetalning på 40 kronor på deras Plusgiro 59 72 76-5


Viktigt! Märk inbetalningen med ditt namn och mail adress då WAiK skickar ut ditt medlemskap via mail.

 

Gör som jag och bli medlem redan idag! Berätta gärna för alla du känner att WAiK finns och vad de gör.


Du kan läsa mer om projektet på hemsidan. Där finns projektbeskrivning, information om WAiKs projekt samt bilder och information från Manga Hill.


Har du några frågor är du välkommen att kontakta WAiK på [email protected]


Ingenting är omöjligt, rent vatten är möjligt!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0