TGIF

Oj, vilken fredag! Först ville jag inte att den skulle komma, då jag skulle - efter endast sex lektioner- ha ett test. Och det var inte på lite grejer heller. Det var på allt vi har gått igenom hittills. Vilket man skulle kunna tro var ganska lite med tanke på den ovan nämnda lilla skaran lektioner. Nej, det var inte ganska lite. Det var ganska mycket. Oregelbunda och regelbunda verb, artiklar i bestämd och obestämd form, negationer, adjektiv, maskulin, feminin, plural och singular, vokabulär och lite annat smått och gott. Detta fick vi dessutom veta dagen innan, alltså 22 timmar innan testet skulle äga rum. Det gick ganska ok dock. Fast för första gången på.....ja, sen jag kan komma i håg, så fuskade jag lite genom att på två meningar snegla över på Ali. Två motsatsord hade fallit bort.... Ja, det är förskräckligt, jag vet. Jag rättfärdigar det med att det var lite svårt och alldeles för tidigt för ett test av den magnituden. Fast som sagt, det gick faktiskt ganska ok. Jag rapporterar betyg framgent. Efter testet mötte jag, efter lite häng med klasskompisarna, Francis i Marais. Han tog mig till ett jättesött franskt te-hus med trevliga servitörer, gott kaffe och te, men framförallt: de största portionerna bakverk jag någonsin sett!!! Vi delade på en citronmarängpaj och en fruktsmulpaj, och jag åt inte ens hälfen. Jösses.



Det framgår kanske inte av bilden, men pajbiten har ungefär samma storlek som Francis huvud...



Sketagod var den.



Men alldeles för stor...

Sen tog vi en promenad i solen...



...kollade på guitarrer...



Hittade underliga ting på andra ting som vanligtvis inte har underliga ting på sig...



Sen gick vi hem till Francis, där jag återigen fick njuta av utsikten som fick mig att falla pladask för denna staden, medan Francis serenerade mig på sin guitarr och bjöd på hemmagjort citron-te med honung.



På kvällen kom Mette hem till mig för bubbel, snacks och en stor skopa tjejsnack. Sen drog vi till Gare L'est där vi gick på puben L'Atmosphere där...



...Lottas och Johannes vän från Manchester, Paul, numera jobbar extra. På dagarna plåtar han för ryska Vouge och andra high-rolling jobb, och på kvällarna fixar han klirret i kassan på denna lilla bar på hörnet precis vid kanalen.





Sedan blev jag avlämnad vid en klubb på andra sidan staden, där det var någon slags buissness-school fest (som var sponsrad av både det enda och det andra, som Pringelsrören man fick med drinkarna till exempel (!)), och där jag träffade upp med...



David och hans polare.





Det festades till sen kväll (eller rättare sagt tidigt morgon), när testosteronet började sippra ut i form av slagsmål och interventioner från ännu mer testosteronsipprande vakter. 23 timmar efter att dagen börjat lade jag huvudet på kudden för att avsluta vad som till slut blev en underbar fredag, testet till trots.

I dag lämnar jag er med något mycket intressant. Nämligen toaletterna i Paris. Eller vissa. För att illustera detta har jag tagit ett kort i Pauls bar, vilken är mer av kvarterskrog-slaget, och ett på (tjej)toan på den lite mera upscale klubben vi var på igår.





Kommentarer på de sista två bilderna är mycket välkomna. Jag känner mig ytterst skeptisk till detta fenomen nämligen, vad känner ni?

Dagen inkluderar en ordentlig Saint Germain des-Prés-brunch, Sonia Rykiel, kanske häng på Davids restaurang, fest med citémänniskor och någon klubb med liveband och med D'or (guld) i namnet, och kanske lite plugg där emellan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0