Att plastbanta


Inför 2014 lovade jag mig själv att leva mer ekologiskt och hållbart, både miljömässigt och socialt. Detta betyder att handla ekologiskt och fair trade så långt det bara går, försöka att konsumera mindre, och om jag ska konsumera - i första hand köpa begagnat. Ett annat led i detta är att försöka leva mer giftfritt - att plastbanta. Detta har jag fått mycket inspiration från min syster för. Hon har tagit bort i stort sett all giftig plast i sitt hem. Giftiga matlådor (HUR kan man micra maten man äter i dem, egentligen?!?) åker ut, matlagningsredskap och andra saker i köket. Jag tänker att det man stoppar i munnen är prio ett. Tandborsten har jag bytt till en träversion. Det finns även bra versioner i bambu. All plast ska med tiden bytas mot glas, trä, bambu, metall eller i vissa fall till giftfri plast. Om man blir inspirerad att börja plastbanta har Lapland Eco Store bra plastbantningskit till köket. Annars - om man tycker att det är lite för dyrt - kan man ju köpa second hand. Myrorna och Röda Korset svämmar över av köksredskap man kan köpa för en billig penning. För jag skulle ljuga om jag sa att mitt nya levene inte sved i plånboken ibland. Det är dock en annan sak jag försöker tänka på - att prioritera - och ibland om det är för dyrt med t.ex ekologisk blomkål: välja bort till förmån för något annat. Hur tänker ni kring detta?
 

Kommentarer
Postat av: Klara

Hej Jenny!
Jag tänker precis som du! Vi handlar ekologiskt mat och plastbantar och funderar allmänt kring kemikalier och miljön. I början kändes det lite hopplöst men nu känns det mer som en utmaning. Jag gör egen deo och har bytt ut det mesta mot mer "naturliga" grejer och börjar bli en No Poo:are. Jag känner mig lite som en hippie men det är ganska skönt! Men det känns bra att ha koll på vad man stoppar i sig, vad man smetar på kroppen och vad man har runt om sig :) Kram från din gamla klasskompis Klara

Svar: Vad roligt att du läser här, Klara, jag blir så glad varje gång jag inser detta. Härligt att läsa detta, då kanske vi kan göra Öret till en mer hållbar, giftfri plats? Vi är en del som gör det. Ekobutiken ligger ju nära mig, och där blir utbudet bara större och större, upplever jag. Underbart! Ge gärna mig tips, om du har några. Så ska jag tipsa här, för de som ännu inte börjat denna giftsanering. Kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2014-02-21 @ 23:16:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0