Hasse på Sjökanten

 
 
För snart en vecka sedan var jag på AW på Hasse på Sjökanten (många "på" i den meningen, puh) i Jönköping. Namnet låter kanske inte så hett, men detta är ett ställe värt att tipsa om. Restaurangen blev framröstad till 2012:s bästa lunchrestaurang av Nöjesnytts läsare och ligger som namnet antyder precis vid Rocksjöns kant. Det ska i sanningens namn sägas att restaurangen har en lunchatmosfär över sig, om ni förstår vad jag menar, men med levande ljus och dimmade elektriska dito blir det riktigt mysigt på kvällen. Hasse på Sjökanten är mycket miljömedvetna och har en aktiv miljöplan som innebär att de kolsyrar sitt eget vatten (som de serverar gratis) källsorterar sina sopor, lämnar matavfall till gasåtervinning, använder sig av lokala leverantörer i den mån de kan, att de har energibesparande belysning samt att de inte lagar mer mat än det går åt för att undvika att kasta mat. Detta gillar jag mycket, speciellt med tanke på mitt nyårslöfte om att inte slösa en massa med miljön. På kultursidan har de också engagerat sig. Restaurangens väggar fungerar som en konstutställning i ständig förnyelse. Just nu pryds de av Guye Ydrells tavlor. När det gäller musik bjuder de på jazz, opera och trubadurmusik. Under våren 2013 är det jazz som gäller och så var även fallet när vi besökte restaurangen (med några hemst trevlig inslag av blues). När vi var där fick vi äta av en generös buffé samt dessert för precis under två hundralappar (på hemsidan står det dock strax under tre, vet inte om det var speciellt AW-pris...). Om du är i Jönköping skulle jag rekommendera Hasse på Sjökanten för lunch, AW eller varför inte en privat fest? Detta är en mycket bra restaurang i budget/lägre mellanprisklassen. Värt ett besök!
 
Hasse på Sjökanten, Rekrytvägen 5, Jönköping   Tel 036-77 77 377
 

Kommentarer
Postat av: Sara - Hold on be strong

Åh gott det såg ut!

2013-03-15 @ 14:42:50
URL: http://saraleasofia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0